ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πέτγουεϊ στο PRESSARIS: “Θα είμαι έτοιμος για την Τετάρτη! Λατρεύω αυτά τα παιχνίδια!”

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έχει παίξει ελάχιστα λεπτά στο πρώτο φιλικό του Άρη με τη Μπαλκάν στο Πράβετς και έκτοτε λόγω τραυματισμών έμεινε εκτός. Χθες στη media day δήλωσε ότι δεν… χάνει τον αγώνα κυπέλλου την Τετάρτη!

Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε αρχικά στο PRESSARIS: “Είμαι καλά, είμαι έτοιμος για τον αγώνα της Τετάρτης! Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, ξεκινάμε με ένα ντέρμπι και λατρεύω να παίζω τέτοια παιχνίδια. Θα είμαι έτοιμος, θα είμαι έτοιμος” και πρόσθεσε: “Εγώ κυρίως είμαι εδώ για την άμυνα, τέτοιου είδους παίκτης είμαι. Αν παίζεις άμυνα, πάντα μπορείς να είσαι χρήσιμος. Φυσικά εφόσον βρω και επιθετικά καλές στιγμές, θέλω να προσφέρω. Το θέμα είναι να δώσω ενέργεια και άμυνα…”.

Βλέποντας τον Άρη στη διάρκεια της προετοιμασίας διαπίστωσε πως “είμαστε πολύ αθλητική ομάδα, θα μπορούμε να τρέχουμε γρήγορα στο παρκέ, να πιέζουμε τον αντίπαλο στην άμυνα και να έχουμε καλό τρανζίσιον. Αυτό ψάχνουμε γιατί έχουμε καλούς και έξυπνους αθλητές, όπως ο Βασιλόπουλος, ο Αθηναίου ή ο Κάιλ Γουίβερ που είναι έμπειρα παιδιά, αλλά και νεαρούς ταλαντούχους όπως ο Μοράντ, που είναι πολύ γρήγορος”.

Για την σκέψη του να σταματήσει το μπάσκετ πριν δύο χρόνια και την τελική απόφασή του να μείνει στα παρκέ εξήγησε πως “αυτό είχε συμβεί στη Σάσαρι, δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ με κανέναν από τους τρεις προπονητές που αλλάξαμε. Και πέρσι ήταν δύσκολα στην Καρσίγιακα γιατί δεν έπαιζα πολύ. Γενικώς ήταν μια δύσκολη κατάσταση για μένα μετά τον Ολυμπιακό και στη Σάσαρι και στην Καρσίγιακα. Μίλησα με τον ατζέντη μου, μου μετέφερε την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα ήταν κάτι που δεν ήθελα να προσπεράσω…”.

Ρωτήθηκε αν δίνει μια μάχη με τον εαυτό του για να επιστρέψει εκεί που θέλει και απάντησε: “Πνευματικά ίσως, σωματικά σιγά σιγά έρχομαι στο σημείο που θέλουμε τώρα, αρχίζω να κάνω προπονήσεις με την ομάδα, πιέζω πιο πολύ τον εαυτό μου…”.

Θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: “Οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλητισμού, υπάρχουν. Γίνονται καμιά φορά στην χειρότερη στιγμή, αλλά για μένα και ο τύπος του παίκτη που είμαι, όταν βρεθώ στο παρκέ, θα είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα και η αρχή θα γίνει από την άμυνα”.

Ρωτήθηκε να σχολιάσει την παρουσία των Ντεμέτρις Μοράντ και Βασίλη Χρηστίδη και απάντησε πως “ο Μοράντ μαθαίνει ακόμα το παιχνίδι, του μιλάμε για όσα πρέπει να κάνει, πώς να χρησιμοποιεί το κορμί του και όχι μόνο τα προσόντα του. Και εγώ ήμουν έτσι ακριβώς όταν ήρθα στον Ηλυσιακό. Πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο σωστά, να μην ασχολείται με τους διαιτητές και τον τρόπο που σφυρίζουν εδώ. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει να τρέχουν το γήπεδο, να πηδούν ψηλά. Βλέπω λίγο τον εαυτό μου στον Μοράντ” και κατέληξε: “Ο Βασίλης είναι πολύ έξυπνος για τόσο νέος. Είναι εξαιρετικό επιθετικό μυαλό… Και οι δύο θα είναι βασικοί για μας φέτος και θα μας βοηθήσουν πολύ”.

To Top