Πέτσας: “Κανονικά εορτασμοί και παρελάσεις” (video)

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA την Τρίτη (5/10) ότι οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ακόμα: «Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».

Ερωτηθείς για την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρυσι ότι άργησε να κλείσει τη Θεσσαλονίκη και αν είναι πιθανόν να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο φέτος, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι «πολύ διαφορετικοί ο περσινός Οκτώβριος με τον φετινό.

Οι παρελάσεις επιτρέπονται λόγω του ότι 6 εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ μαζί με αυτούς που νόσησαν, φτάνουν τα επτά εκατομμύρια όσοι έχουν ανοσία».

Όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη εξήγησε ότι ακόμα και στους νομούς με τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, «οι εμβολιασμοί είναι περίπου στο 45% 50%».

«Προσπαθούμε» συμπλήρωσε, «να δώσουμε καθαρά κίνητρα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο – 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Ότι υπάρχουν φωνές ανορθολογισμού, οι οποίες εντάθηκαν με κάποιες παλινωδίες της ΕΕ το καλοκαίρι, αυτό δεν σημαίνει ότι πέταξε κανείς λευκή πετσέτα. Και στους πολίτες και σε όσους έχουν εμπλακεί με το εμβολιαστικό πρόγραμμα αξίζουν συγχαρητήρια» πρόσθεσε σχετικά.

Για τα ακροδεξιά φαινόμενα και τις σχετικές επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος, είπε: «Δεν είναι μακριά οι μέρες που η Χρυσή Αυγή ήταν στο κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι η ΧΑ δεν είναι στο κοινοβούλιο οφείλεται στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πάρα πολύ κόσμο από τα αριστερά έως τα δεξιά περιθωριοποιώντας τέτοια μορφώματα. Επίσης το ότι είναι εκτός βουλής, δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν. Η πολιτεία δεν δείχνει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα».

Κλείνοντας, προανήγγειλε προσλήψεις στο δημόσιο για αστυνομία, πολιτική προστασία και ΟΤΑ.

 

To Top