Πήγαν να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα για τον Λουτσέσκου!

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απολογήθηκε μέσω του δικηγόρων του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου το μεσημέρι της Πέμπτης (4/10) για πρόσφατες δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ρουμανίας. Μόνο που πήγαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε κάνει λόγο για κλοπή του περσινού πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, κάνοντας σύγκριση με την εποχή του Χίτλερ («αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ» είχε πει χαρακτηριστικά).

Όπως αναφέρει το to10.gr σχετικά με τα όσα έγιναν στον αθλητικό δικαστή:

“Σε εκείνο το σημείο, η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ έκανε μία εξαιρετικά άστοχη και άτοπη σύγκριση. Συγκεκριμένα, ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας έφερε για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, μία ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη για την οποία όπως είπε δεν είχε ασκηθεί δίωξη. Η συγκεκριμένη ατάκα όμως, του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού (σ.σ. τον Ιούνιο του 2018 στο περιθώριο της διεθνής ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια»… «εμείς είμαστε μια χαρά. Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα») είχε γίνει για την κυβέρνηση, οπότε δεν θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη. Επίσης, είχε γίνει σε πριβέ πάρτι και όχι δημόσια. Πρόκειται με απλά λόγια για κωμικό ισχυρισμό για κάτι που δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό.

Ακόμη, επικαλέστηκε τη περσινή δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Μόνο Μάο Μάο και ανθρωποφάγοι τα κάνουν αυτά. Αν είναι Μάο Μάο ας τολμήσουν» για το ενδεχόμενο να «έπεφτε» η πρωτόδικη τιμωρία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά και πανό της Θύρας 7 στο πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (σ.σ. «ΠΑΕ Ξεπουλημένη – Τσιράκια Οπαδοί»).

Ο Λάμπρος Μπίρδας πάντως, δεν κατονόμασε κανέναν από τους παραπάνω, σημειώνοντας… «συμβαίνουν σοβαρότερα πειθαρχικά αδικήματα και δεν ασκήθηκαν διώξεις».

Όσο για την αναφορά περί Χίτλερ: «Έκανε απλή αναφορά σε δύο γεγονότα. Καμία σύγκριση. Είναι υβριστική συμπεριφορά αυτό;» αναρωτήθηκε ο Λάμπρος Μπίρδας και ζήτησε την απαλλαγή του Λουτσέσκου.

Ο έτερος δικηγόρος  του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, σημείωσε ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Δεν αναφέρθηκε σε κάποιο θεσμοθετημένο όργανο. Από κάποια ΜΜΕ η συγκεκριμένη δήλωση υπερπροβλήθηκε. Για την κλοπή αναφέρει ένα πραγματικό γεγονός. Όλα αυτά τα είπε έπειτα από ερώτηση που του έγινε, δεν πήγε να κάνει ο ίδιος δηλώσεις»”.

To Top