Πήραν θέση οι Μπακς για την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ

Οι Μιλγουόκι Μπακς έδειξαν για μία ακόμη φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο, καυτηριάζοντας με ανακοίνωση την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην απαγγείλει κατηγορίες στον αστυνομικό που πυροβόλησε επτά φορές τον Τζέικομπ Μπλέικ!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη… γειτονιά τους! Ο Τζέικομπ Μπλέικ υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό, έπειτα από τα πυρά που δέχτηκε από αστυνομικό στην Κενόσα, πόλη στο Ουισκόνσιν. Αυτό το γεγονός ήταν ένα απ’ αυτά που οδήγησαν τους Μπακς στο μποϊκοτάζ του αγώνα με το Ορλάντο, στα playoffs της «φούσκας». Η απόφαση της Δικαιοσύνης να μην αφήσει ελεύθερους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς έφερε αντιδράσεις. Μία απ’ αυτές ήρθε απ’ τους Μιλγουόκι Μπακς.

«Ο οργανισμός των Μπακς παραμένει σταθερός απέναντι στην υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το περασμένο έτος έριξε φως στη συνεχόμενη ρατσιστική αδικία απέναντι στους Αφροαμερικανούς και στις περιθωριοποιημένες κοινότητες. Επαναλαμβανόμενα περιστατικά υπερβολικής χρήσης βίας και άμεσης κλιμάκωσης στην Μαύρη κοινότητα πρέπει να σταματήσουν.

Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε να θεσπίσουμε την αλλαγή πολιτικής για την εξάλειψη αυτών των περιστατικών. Ως οργανισμός, παραμένουμε ισχυρά δεσμευμένοι για να μιλάμε γι’ αυτά τα γεγονότα, κοινωνικής αδικίας και κατά του ρατσισμού, και να φέρουμε μία σημαντική αλλαγή στους Αφροαμερικανούς και στα περιθωριοποιημένα μέλη της κοινότητάς μας», αναφέρουν οι Μπακς στην ανακοίνωσή τους.

To Top