Πήρε βαθμό η Λαμία από την ΑΕΚ, πεντάρα ο Αστέρας με την Ξάνθη

Η ΑΕΚ έχασε δύο βαθμούς στη Λαμία, ενώ ο Αστέρας διέλυσε την Ξάνθη με 5-0 στους αγώνες της σημερινής μέρας στην Σουπερλίγκα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 0-0

Μια καταπονημένη ΑΕΚ, εντελώς προβλέψιμη και με τρομακτικό έλλειμμα ζωντάνιας, έκανε την εμφάνισή της στη Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα, η οποία εμφανίστηκε εξαιρετικά διαβασμένη και ειδικά στο μεγαλύτερο κομμάτι της επανάληψης κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως το παιχνίδι είχε ελάχιστες μεγάλες φάσεις με οριακά τις περισσότερες εξ’ αυτών να ανήκουν στους γηπεδούχους και την Ένωση να απειλεί σοβαρά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και το τελευταίο τέταρτο.

Συγκεκριμένα, ένα τετ-α-τετ του Ολιβέιρα μόλις στο 3′ που βρήκε νικητή τον Θεοδωρόπουλο και μια κοντινή προβολή του Γιακουμάκη λίγο πριν το 80′ που είχε αποτέλεσμα ένα δοκάρι για την ΑΕΚ, ήταν οι δυο βασικές ευκαιρίες της Ένωσης στο παιχνίδι. Η Λαμία από τη μεριά της έφτασε κοντά στο γκολ στο 8′ όταν το φάουλ του Βασιλόγιαννη πρώτα αποκρούστηκε από τον Τσιντώντα και στη συνέχεια, από το δοκάρι ενώ η έτερη (πολύ) μεγάλη της ευκαιρία ήρθε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όταν ο Τιρόνε ηττήθηκε από κοντά από τον Τσιντώντα προτού ο Βράνιες διώξει πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΚ πάντως είχε την ατυχία να κάνει δυο αναγκαστικές αλλαγές καθώς οι Ολιβέιρα και Μπακάκης έφυγαν ως τραυματίες από το ματς πριν την έναρξη της επανάληψης αλλά και πάλι: ο Καρέρα άλλαξε το 3-5-2 σε 4-4-2 και στη συνέχεια σε 4-3-3 κάνοντας συν τοις άλλοις και εσωτερικές αλλαγές, αλλά τίποτα δεν λειτουργούσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στο 70′ σε μαρκάρισμα του Ρόμανιτς πάνω στον Αλμπάνη μέσα στην περιοχή αλλά η αλήθεια είναι πως θα ήταν υπερβολικό κάτι τέτοιο: δικαίως το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΞΑΝΘΗ 5-0

Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί για τον Αστέρα Τρίπολης που έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση στο α’ ημίχρονο, απέναντι σε μία τραγική Ξάνθη, στο διάστημα αυτό, τη νίκησε με 5-0.

Οι Αρκάδες έτσι, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, και το 4-1 επί της Λαμίας, την 28η Οκτωβρίου, επέστρεψαν στις επιτυχίες και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί που «έτρεχε» επί επτά αγώνες. Καλύτερο τρόπο λοιπόν, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν θα μπορούσε να βρει για να αποχαιρετήσει το 2019 και να φτάσει στους 15 βαθμούς, στο +9 από τον προτελευταίο της βαθμολογίας, Πανιώνιο, που την Κυριακή (22/12) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΛ.

Η Ξάνθη από την πλευρά της, είναι φανερό ότι βρίσκεται σε κακό φεγγάρι. Τραγική στο α’ ημίχρονο, αλλού πατούσε και αλλού βρίσκονταν, πελαγοδρομούσε στην άμυνα, δεν κρατούσε καθόλου τη μπάλα και αφού δέχθηκε δύο γκολ, έπρεπε να φτάσει το 45ο λεπτό για να σημειώσει την πρώτη τελική της στο διάστημα αυτό.

To Top