ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήρε εξουσιοδότηση η κυβέρνηση με 251 “ΝΑΙ”, έχασε τη δεδηλωμένη

Με «απώλειες» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε από τη Βουλή η εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με βάση το κείμενο των προτάσεων που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κοινοβούλιο.

Πέρα από τις γνωστές απώλειες της Ραχήλ Μακρή, που είχε ήδη από το απόγευμα γνωστοποιήσει την απόφασή της να μην ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, και του Γιάννη Βαρουφάκη, που επέλεξε να απουσιάζει από  την Ολομέλεια της Βουλής για να περάσει το σαββατοκύριακο με την κόρη του, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης (οκτώ στον αριθμό), ενώ η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Έλενα Ψαρρέα ψήφισαν «όχι». Επιπλέον, «έλαμψαν» δια της απουσίας τους οι Ελένη Αυλωνίτου, Σταύρος Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Βασίλης Κυριακάκης και Ελένη Σωτηρίου.

Αντίθετα, «ναι» ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρά τις αντιδράσεις ορισμένων εξ αυτών, όπως και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. «Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Συνολικά, η Βουλή εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με 251 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 8 «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 162 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, “ναι” ψήφισαν οι 145, λιγότεροι δηλαδή από 151.

Πηγή: news.gr

 

To Top