Πήρε οξυγόνο και έμεινε ζωντανός! Πάει τώρα για άλλα δυο… “εξάποντα”!

Κι όμως υπάρχει ζωή στον Άρη! Οι κίτρινοι κατάφεραν να πάρουν πολύτιμο οξυγόνο, πετυχαίνοντας σπουδαίας σημασίας νίκη με σκορ 1-0 επί του Πανιωνίου μέσα στο “καυτό” Κλεάνθης Βικελίδης, νίκη που ζυγίζει… 6 πόντους! Έμειναν ζωντανοί και πάνε τώρα για άλλα δυο… “εξάποντα” με Βέροια στο Κλεάνθης Βικελίδης και Πλατανιά στα Χανιά για να συνεχίσουν την μάχη της επιβίωσης.

Οι κίτρινοι, ομάδα και κόσμος, χρειάστηκε να περιμένουν να περάσουν 11 αγωνιστικές για να γευτούν την χαρά της νίκης την 12η, σχεδόν δέκα μήνες από την τελευταία εντός έδρας επιτυχία (14 Απριλίου με Αστέρα Τρίπολης) και 112 μέρες από τότε που νίκησαν για τελευταία φορά μέσα στη Βέροια! Ήταν όμως μια παλικαρίσια και δίκαιη νίκη δια “πυρός και σιδήρου”, με τους κίτρινους να διαχειρίζονται ίσως για πρώτη φορά σωστά το παιχνίδι σε κατάσταση ασφυκτικής πίεσης και να πετυχαίνουν την ουσία: τους τρεις βαθμούς, χωρίς να δεχθούν γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Το φιλί της ζωής στον Άρη έδωσε ο Νταβίντ Αγκάνθο! Ο Ισπανός πέτυχε στο 58ο λεπτό το μοναδικό τέρμα και έμειναν ζωντανές οι ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία έπειτα από 24 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα. Αρκεί βέβαια, ο Άρης να νικήσει στις επόμενες δυο αγωνιστικές Βέροια και Πλατανιά, για να έχει αξία το σημερινό “τρίποντο”.

Με τρία νέα πρόσωπα (Αγκάνθο, Τάτος και Καμινιώτη) ξεκίνησε ο Άρης το παιχνίδι και σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να πετύχει νωρίς ένα γκολ. Ο Πανιώνιος χωρίς τον Κουλουχέρη στην ενδεκάδα, προσπάθησε να απαντήσει με πολυπρόσωπη άμυνα και αντεπιθέσεις.

Το πρώτο ημίχρονο μέχρι το 30ο λεπτό είχε ρυθμό, εκατέρωθεν φάσεις, πάθος και ζωντάνια. Κορυφαία φάση το οριζόντιο δοκάρι του Μπακασέτα στο 33ο λεπτό έπειτα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!), ενώ τρία λεπτά αργότερα, πάλι από τον Μπακασέτα, εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έξυσε το δοκάρι. Δυο σπουδαίες ευκαιρίες. Από το ημίωρο και μετά ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, άρχισαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να έχουμε τετράλεπτη διακοπή.

Στο δεύτερο μέρος ο Αρης μπήκε δυνατά και πίεσε τον Πανιώνιο για το γκολ με τη βοήθεια της “καυτής” κιτρινόμαυρης κερκίδας. Η λύτρωση ήρθε στο 58′ σε μια φάση για… χάιλαϊτς. Ο Τσουμάνης έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, πέρασε δυο αντιπάλους μπαίνοντας στην περιοχή, πάσαρε στον Τάτο, ο οποίος σέντραρε με τη μία στο δεύτερο δοκάρι κι ο Αγκάνθο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0!

Ο Αρης οπισθοχώρησε, καθώς ο Πανιώνιος βγήκε πιο ψηλά, με τη βοήθεια του… Τοπούζη, ο οποίος με τη σφυρίχτρα του έβαλε τους φιλοξενούμενους στην αντίπαλη περιοχή. Ο Παπαδόπουλος απέσυρε στο 75′ τον Αγκάνθο και έβαλε τρίτο στόπερ τον Κύργια, παίζοντας με πέντε στην άμυνα και τον Τσιάρα μπροστά τους.

Οι κίτρινοι λοιπόν έψαχναν την κόντρα και σε μια εξ αυτών παραλίγο να κλειδώσουν το ματς, όμως ο Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ τον «κεραυνό» του Μανιά στο 81′ από το ύψος της περιοχής! Από την άλλη, οι Νεοσμυρνιώτες είχαν φλύαρη υπεροχή στο τελευταίο ημίωρο και δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Διούδη.

Στο υπόλοιπο του αγώνα είχαμε πάλι πολλές διακοπές, ένταση και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90+7′ για να σφυρίξει ο Τοπούζης και ο Αρης να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην έδρα του!!!

ΑΡΗΣ: Διούδης, Γιαννίτσης, Αγκάνθο (74′ Κύργιας), Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης (79′ Οικονομόπουλος), Βανγκέλι, Μανιάς (90+3′ Αγγελούδης), Μπουγαΐδης, Τσιάρας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Γιάννου (76′ Ντούνης), Λάσνικ (69′ Καμπάνταης), Παναγιωτούδης, Κολοβός

To Top