Πήρε το… θρίλερ η Αργεντινή με τον πεναλτάκια Μαρτίνες (2-2, 3-4 πέναλτι) την Ολλανδία (video)

Σε έναν τρομερό προημιτελικό η Αργεντινή χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι (2-2, 3-4 πέναλτι) για να κάμψει την αντίσταση της εξαιρετικής Ολλανδίας και να πάρει το εισιτήριο για τους “4” του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Παρότι βρέθηκε να προηγείται με 2-0 χάρη σε μυθική ασίστ και γκολ του Μέσι, η Ολλανδία βρήκε τις απαντήσεις με δύο τέρματα από το 83’ και μετά για να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Εκεί, τα δοκάρια και ο Νοπέρτ κράτησαν όρθιους τους «οράνιε», με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι.

Εκεί ο Ντίμπου Μαρτίνες έβγαλε δύο πέναλτι, ο Λαουτάρο σκόραρε το νικητήριο και εξιλεώθηκε για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του και η Αργεντινή πήρε σπουδαία πρόκριση στους «4» του Μουντιάλ, όπου θα κοντραριστεί με την Κροατία.

Έφτασε τον Μπατιστούτα σε γκολ στο Μουντιάλ με την Αργεντινή ο Μέσι, έχοντας 10 και όντας ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του, ενώ έφτασε τις 7 ασίστ και έχει μία λιγότερη από τον Μαραντόνα.

Είδε τον… εφιάλτη να ξυπνά ο Φαν Χάαλ, αφού τελευταία ήττα του σε Μουντιάλ ήταν ξανά από την Αργεντινή, το 2014 και πάλι στα πέναλτι!

Ολλανδία (Λούις Φαν Χάαλ / 3-4-1-2): Νόπερτ, Ακέ, Φαν Ντάικ, Τίμπερ, Μπλιντ (64′ Λ. Ντε Γιόνγκ), Φ. Ντε Γιονγκ, Ντε Ρουν (46′ Κούπμαϊνερς), Ντούμφρις, Χάκπο (113′ Λανγκ), Ντεπάι (78′ Βέγκχορστ), Μπέργκβαϊν (46′ Μπέργκχαους).

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι / 3-5-2): Ε. Μαρτίνες, Λισ. Μαρτίνες, Οταμέντι, Ρομέρο (78′ Πετσέλα), Ακούνια (78′ Ταλιαφίκο), Μακ Άλιστερ, Φερνάντες, Ντε Πολ (67′ Παρέδες), Μολίνα (106′ Μοντιέλ), Άλβαρες (Λ. Μαρτίνες, 112′ Ντι Μαρία), Μέσι.

To Top