Πήρε το πρώτο και συνεχίζει (video)

Μπορεί οι Μέσι και Νεϊμάρ να μην απέδωσαν μαζί στο βασικό σχήμα, το ματς να ήταν μέτριο με λίγες φάσεις, όμως η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε τον τίτλο της σεζόν (0-0 με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη ρεβάνς του 1-1) και ελπίζει σε ακόμη περισσότερους.

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν κατέκτησε η Μπαρτσελόνα. Σε ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν μέτριο ποιοτικά, με λίγες φάσεις και που οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου περίμεναν να δουν περισσότερα, οι «μπλαουγκράνα» αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα με την Ατλέτικο στο Καμπ Νου, στη ρεβάνς του 1-1 στο Βιθέντε Καλντερόν.

Σε αυτό ο Χεράρδο Μαρτίνο επέλεξε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα μαζί τους Μέσι και Νεϊμάρ, με τους δυο παίκτες να προσπαθούν συνεχώς να συνδυαστούν, κάτι που ήταν αδύνατο. Βέβαια, αυτό γινόταν και λόγω της άμυνας των Μαδριλένων, που ήταν πολύ καλή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο καλές στιγμές στο 26′ με τον Αρντά Τουράν και στο 56′ με τον Βίγια, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε και τον τίτλο.

Στην επανάληψη η Μπάρτσα άσκησε μεγαλύτερη πίεση και αυτή απέφερε την αποβολή του Φιλίπε Λουίς με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 81′, καθώς φάνηκε να ρίχνει αγκωνιά εκτός φάσης στον Ντάνι Άλβες. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 88′, όταν ο Μέσι αστόχησε από την άσπρη βούλα. Έτσι, η ομάδα του Μαρτίνο κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν και ελπίζει να ακολουθήσουν κι άλλοι μέχρι το τέλος αυτής.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Χεράρδο Μαρτίνο): Βαλντές, Ζόρντι Άλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπούσκετς, Τσάβι, Φάμπρεγας (73′ Ινιέστα), Σάντσες (64′ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σουάρεθ, Γκάμπι, Αρντά Τουράν (72′ Αντριάν), Κόκε, Ντιέγκο Κόστα, Βίγια.

 

πηγή: gazzetta.gr

To Top