Πήρε φορολογική ενημέροτητα η ΠΑΕ Άρης!

Τέλος καλό, όλα καλά στο θέμα της φορολογικής ενημερότητας. Πριν από λίγο η ΠΑΕ Άρης εξασφάλισε την φορολογική ενημερότητα, παίρνοντας βαθιά ανάσα!

Όπως έγινε γνωστό από την περασμένη βδομάδα, μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοικούσας επιτροπής σε συνδυασμό με τις ενέργειες του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη μπήκε σε εφαρμογή το… “plan B” για την εξασφάλιση της ενημερότητας. Δηλαδή η εκταμίευση 520.000 ευρώ από τα έσοδα που θα έχει ο Άρης από τον ΟΠΑΠ στην νέα περίοδο.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τον τελευταίο καιρό δεν αρκούσαν για να πληρωθεί η εφορία και να δώσει τη φορολογική ενημερότητα, όπως έγινε πριν από μερικές μέρες και με την ασφαλιστική. Οπότε η λύση μέσω του ΟΠΑΠ ήταν μονόδρομος.

Από νωρίς το πρωί υπήρχαν αλλεπάλληλες επαφές με τη νέα ηγεσία του ΟΠΑΠ και τον Αντώνη Ζαμπέτα, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση τις τελευταίες μέρες. Τα γραφειοκρατικά εμπόδια ξεπεράστηκαν τελικά, τα χρήματα εκταμιεύτηκαν και απορροφήθηκαν από την εφορία, η οποία και αργά το μεσημέρι έδωσε φορολογική ενημερότητα.

Αυτό το έγγραφο θα κατατεθεί αύριο στην ΕΕΑ στην καταληκτική ημερομηνία που έδωσε η η Επιτροπή, ώστε η ΠΑΕ Άρης να πάρει κανονικά την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και να μην περιμένει την προσωρινή άδεια μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι κίτρινοι ελπίζουν ότι μόλις ανοίξει η Βουλή θα περάσει η τροπολογία για την επιμήκυνση των δόσεων (να γίνουν 60) ώστε να μειωθεί το ποσό που πρέπει να καταβάλλει μηνιαίως στην εφορία η ΠΑΕ.

Σε ότι αφορά την εκταμίευση των χρημάτων από τον ΟΠΑΠ, γίνεται κατανοητό ότι τα χρήματα αυτά, θα λείψουν από τα ταμεία και μειώνουν σημαντικά τα έσοδα που θα είχε στη διάθεσή της η κίτρινη ΠΑΕ.

To Top