Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Με 155 «ναι» η κυβέρνηση (χωρίς διαρροές) πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. 131 βουλευτές ψήφισαν όχι. Τι έκαναν οι ανεξάρτητοι. «Εκλογές το 2016» το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία, «ναι» ψήφισαν 155 βουλευτές (της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ), «όχι» 131, ενώ, «παρών» ψήφισαν δύο.

Πριν την διαδικασία της ψηφοφορίας τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Αυτά της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, «όχι» ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Καπερνάρος, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Μίκα Ιατρίδη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Ραχήλ Μακρή, Πάρις Μουτσινάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, ενώ οι Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου δήλωσαν «παρών».

Από την ψηφοφορία απείχαν 12 βουλευτές, με την δημόσια τηλεόραση να μεταδίδει πως δύο εξ’ αυτών (οι Γιώργος Νταβρής και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος) ήταν αδικαιολόγητα απόντες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στήριξε την κυβέρνηση ψηφίζοντας «ναι».

«Η εντολή που πήραμε απόψε δεν θα διαψευστεί. Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απόλυτα. Εκλογές το 2016», είπε ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος απ’ την Βουλή και στέλνοντας το μήνυμά του.

Πηγή: Newsbeast.gr

To Top