Παίζει κανονικά στο Copa America η Βραζιλία

Την απόφαση να αγωνιστούν στo Copa America πήραν οι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας το διάστημα 13 Ιουνίου-10 Ιουλίου. Διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η χώρα τους, παρά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει, δηλώντας τέλος τις φήμες για μποϊκοτάζ.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα γνωστοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης πριν από τον προκριματικό αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου-2022 εναντίον της Παραγουάης. Οι παίκτες και το προσωπικό του προπονητή Τίτε, ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένοι όταν έμαθαν από τον Τύπο την περασμένη Δευτέρα ότι η Βραζιλία θα οργανώσει τελικά το τουρνουά, προς έκπληξη όλων, μετά τις αποσύρσεις της Αργεντινής και της Κολομβίας.

Η επιλογή της χώρας, με περισσότερους από 470.000 νεκρούς από Covid-19, για να φιλοξενήσει το αρχαιότερο τουρνουά εθνικών ομάδων στον κόσμο, έχει προκαλέσει μια χιονοστιβάδα επικρίσεων.

Αρκετά βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι η ένταση έχει μειωθεί μετά την απομάκρυνση το απόγευμα της Κυριακής, για 30 ημέρες, του προέδρου της ομοσπονδίας της Βραζιλίας Ροτζέριο Κάμποκλο, ο οποίος αποτέλεσε αντικείμενο καταγγελίας για σεξουαλική και ηθική παρενόχληση.

Ο Τίτε είχε αποκαλύψει ότι οι παίκτες ζήτησαν συνάντηση μαζί του για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το Copa América, μία συνάντηση θα ήταν ιδιαίτερα θυελλώδης.

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στη Βραζιλία, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είχε υποσχεθεί στον Ζαίρ Μπολσονάρο να απολύσει τον «αριστερό» Τίτε και να τον αντικαταστήσει με τον Ρενάτο Γκαούτσο, ο οποίος είναι πιο ευθυγραμμισμένος με τις αξίες του προέδρου της Βραζιλίας.

Ο Τίτε, στην εθνική ομάδα από το 2016, εμφανίζει ωστόσο ένα άψογο ρεκόρ στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, με πέντε νίκες σε πέντε αγώνες, 14-2 τα γκολ.

To Top