Παίκτης στην Ουκρανία έπαιξε με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό (video)

Το παιχνίδι της Ντνίπρο με την Κίεβ θα μείνει στην ιστορία, αφού ο Μάικλ Τζέικομπσον έπαιξε με ειδική προστατευτική μάσκα λόγω κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη, στην πλειοψηφία των χωρών απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, οι αγώνες όμως γίνονται κανονικά, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν όλα -όσο είναι εφικτό αυτό- σε μια… κανονικότητα.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά βάση προβλέπει υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός κλειστών χώρων, με προπονητές, επιτελεία και δημοσιογράφους να είναι απαραιτήτως εξοπλισμένοι προκειμένου να προστατεύσουν τους γύρω τους και να προστατευθούν οι ίδιοι.

Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία όμως είναι πρωτοφανές, αφού παίκτης αγωνίστηκε στο παιχνίδι της Ντνίπρο με την Κίεβ, φορώντας κι ο ίδιος ειδική προστατευτική μάσκα. Όχι αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε (τη χειρουργική), αλλά ειδικά σχεδιασμένη προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει εν ώρα αγώνα.

Ο λόγος για τον Μάικλ Τζέικομπσον, ο οποίος μπήκε στο παρκέ, όντας απολύτως προετοιμασμένος. Ο παίκτης της Κίεβ έπαιξε για 20 λεπτά έτσι, έχοντας 8 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος. Για την ιστορία, η ομάδα του ηττήθηκε με 76-75.

Παρακάτω ολόκληρος ο αγώνας:

To Top