Παίκτης στο ΝΒΑ αποκάλυψε ότι είναι γκέι!

Ο πρώτος παίκτης των τριών μεγάλων σπορ στις ΗΠΑ που αποκαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλος έγινε ο Τζέισον Κόλινς. Ο σέντερ των Ουίζαρντς αποφάσισε να το κάνει μέσω ενός άρθρου του στο περιοδικό Sports Illustrated.

«Είμαι 34 ετών, είμαι μαύρος και είμαι γκέι. Δεν είχα σκοπό να γίνω ο πρώτος που το παραδέχεται, αλλά από τη στιγμή που είμαι, χαίρομαι που κάνω την αρχή», έγραψε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ. «Όταν ήμουν νεότερος έβγαινα με γυναίκες. Μάλιστα είχα αρραβωνιαστεί. Πίστευα πως έπρεπε να ζω με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Νόμιζα πως έπρεπε να παντρευτώ μια γυναίκα και να μεγαλώσω παιδιά. Έλεγα στον εαυτό μου πως ο ουρανός είναι κόκκινος, αλλά ήξερα πως είναι μπλε. Αποφάσισα πως έπρεπε να πω την αλήθεια. Δεν ξέρω πώς θα το πάρουν οι άλλοι παίκτες στο ΝΒΑ. Ελπίζω να το υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά είμαι προετοιμασμένος για τον χειρότερο».

Ο κομισάριος του ΝΒΑ με δήλωσή του συνεχάρη τον Κόλινς για το θάρρος του τονίζοντας πως «είναι ένας αξιοσέβαστος αθλητής και χαιρόμαστε που είναι αυτός που επέλεξε να πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει ανοικτά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».

Ο Κόλινς αγωνίστηκε από το 2001 ως το 2008 στους Νετς κι εν συνεχεία έπαιξε σε Γκρίζλις, Τίμπεργουλβς, Χοκς και Σέλτικς, ενώ το Φεβρουάριο μετακόμισε στους Ουίζαρντς. Σε 713 ματς στο ΝΒΑ έχει 3,6 πόντους και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Πηγή: sport-fm.gr

 

To Top