“Παίξαμε μπάσκετ λόγω… Γκάλη”!

Παρών στα επίσημα και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος ήρθε να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη. 

«Δεν χρειαζόταν πρόσκληση. Η δικιά μου η γενιά ο κύριος λόγος που παίξαμε ήταν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου και όλα εκείνα τα παιδιά. Τώρα που έχω άπλετο ελεύθερο χρόνο ήταν το πιο εύκολο για μένα να έρθω εδώ. Κάθε Πέμπτη και Σαββατοκύριακο βλέπαμε τον Νίκο να κάνει μαγικά πράγματα στην τηλεόραση. Ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο», σχολίασε ο Παπαλουκάς μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ.

Για το αν μπορεί να γίνει θεσμός το «Nick Galis Cup», ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής, είπε: «Στο χέρι των ανθρώπων είναι να το κρατήσουν και να το στηρίξουν. Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει, καλές ομάδες ήρθαν και σίγουρα ένα τουρνουά που διοργανώνει ο Αρης με το όνομα του Γκάλη είναι το πιο εύκολο να το κρατήσεις για χρόνια».

Για το αν νιώθει δέος με τον Γκάλη να βρίσκεται στο γήπεδο, τόνισε: «Φυσικά. Για μας τους παίκτες το δέος είναι ακόμα μεγαλύτερο. Τον Γκάλη τον έζησαν μόνο σαν παίκτη. Κάποιους άλλους, όπως τον Γιαννάκη τον είχα και προπονητή και με βοήθησε πολύ στην Εθνική. Εκείνη η γενιά άλλαξε το μπάσκετ. Ο Γκάλης ήταν ο πρώτος τεχνοκράτης. Το ανέβασε επίπεδο».

To Top