ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παίρνει νέο δάνειο 400.000.000 ευρώ η Μίλαν

Σε συμφωνία για αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος δανείου προς την «Elliott Management» ήρθε η Μίλαν, που θα πάρει 400 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις της.

Λύση στις οικονομικές εκκρεμότητες που την απασχολούν προσπαθεί να δώσει η Μίλαν η οποία βέβαια επέλεξε την εξυπηρέτηση υπάρχοντος δανεισμού με νέο δάνειο, την ώρα μάλιστα που ο τόκος αυτή την φορά είναι μεγαλύτερος.

Η ιταλική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι είχε αγοραστεί από νέους ιδιοκτήτες προερχόμενους από την Κίνα παίρνοντας χρήματα από την «Elliott Management», ωστόσο εφόσον δεν εξυπηρετηθεί αυτό η εν λόγω εταιρεία μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του συλλόγου «εκποιώντας» περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις.

Για να αποφύγει τον κίνδυνο αυτό είναι μία ανάσα από το να εξεσφαλίσει νέο δανεισμό από την «Highbridge», η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της «JPMorgan Chase», και στα ταμεία του συλλόγου σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της Corriere della Sera θα μπουν 400 εκατομμύρια ευρώ.

Από το ποσό αυτό 150 εκατομμύρια θα αξιοποιηθούν για ανάγκες της ομάδας και 250 εκατομμύρια θα κατατεθούν στην Rossoneri Sport Investment.

To Top