Παίρνει το παιχνίδι στα χέρια της η διοίκηση

Αλλάζει τακτική η διοίκηση μετά την περιπέτεια που έχει μπει τους τελευταίους μήνες σε αγωνιστικό επίπεδο. Το δόγμα «για όλα αποφασίζει ο προπονητής» όχι μόνο δεν έφερε αποτελέσματα, αλλά έθεσε και σε κίνδυνο την ηρεμία της ομάδας και όχι μόνο!

Η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ διοίκησης -Πρόμπιερζ για τον παροπλισμό βασικών ποδοσφαιριστών είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα που ενισχύει την βούληση των παραγόντων να πάρουν… την υπόθεση στα χέρια τους.
Κάτι ανάλογο συνέβη στην αρχή της χρονιάς, όταν η διοίκηση ακολούθησε πιστά τις προτάσεις του τότε προπονητή, Σάκη Τσιώλη. Μάλιστα, στη πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση της διοίκησης για τα αγωνιστικά και οικονομικά δρώμενα της ΠΑΕ, έγινε συγκεκριμένη αναφορά, χωρίς να απαλλάσσεται κανείς από τις ευθύνες του.

Η διοίκηση θα έχει τον πρώτο λόγο σε θέματα αγωνιστικού σχεδιασμού, χωρίς να παρεμποδίζεται το έργο του προπονητή. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι «ξένο χωράφι» για τους παράγοντες μιας ομάδας. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού, όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα κλαμπ παγκοσμίως.

Ο Άρης, πληρώνει σ’ ένα βαθμό αποφάσεις που λήφθηκαν με γνώμονα κυρίως τις θέσεις του προπονητή. Δεν αποτελεί παρέμβαση στο έργο του προπονητή ο από κοινού σχεδιασμός και η χάραξη στόχων του συλλόγου.

Το γεγονός και μόνο ότι ο προπονητής συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο σχεδιασμό, αλλά απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη όταν φεύγει, αποτελεί συχνό φαινόμενο, πράγμα που θέλουν να αποφύγουν στο εξής οι διοικούντες.

Η συνεργασία δεν διαταράσσεται εφόσον είναι αγαστή και μέσα στο πλαίσιο που οι συνθήκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου απαιτούν. Ειδικά, την εποχή της οικονομικής ύφεσης, αυτός που πληρώνει έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

To Top