ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμια αναγνώριση για τον Άρη! Έλαβε την πιστοποίηση των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Football for the Goal

Η ΠΑΕ Άρης έλαβε την αναγνωρισμένη πιστοποίηση των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Football for the Goal. Το επίτευγμα υπογραμμίζει τις προσπάθειες του συλλόγου να διακριθεί στο παγκόσμιο στάδιο βιωσιμότητας σύμφωνα με δημοσίευμα των Associates Times.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση των στόχος βιώσιμης ανάπτυξης με τη χρήση της επιρροής του ποδοσφαίρου. Το Football for the Goals έχει δημιουργήσει μια αποτελεσματική πλατφόρμα για τη συμμετοχή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας και την υπεράσπιση της βιωσιμότητας.

Η ΠΑΕ Άρης έχει αναδειχθεί πρωτοπόρος στην υιοθέτηση της φιλοδοξίας της πρωτοβουλίας ευθυγραμμίζοντας τις λειτουργίες, τις στρατηγικές και τα μηνύματά της σύμφωνα με τους SDGs. Έχει δείξει προφανώς ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, καθώς έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές.

Όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου γιορτάζει το επίτευγμα που εξασφάλισε η ΠΑΕ Άρης, χαρακτηρίζοντάς το ως τη στιγμή-ορόσημο για τον σύλλογο. Η αναγνώριση υπογραμμίζει τις δυνατότητες των ποδοσφαιρικών συλλόγων να ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, υπερβαίνοντας την επιρροή τους από το γήπεδο για να επηρεάσουν θετικά τις κοινότητες, τις κοινωνίες και τον πλανήτη γενικότερα. Θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, η ΠΑΕ Άρης έχει ρίξει φως στον δρόμο για τον αθλητισμό να συμβάλει σημαντικά στη βιωσιμότητα.

Το επίτευγμα της ΠΑΕ Άρης κατέδειξε τη δέσμευσή της να είναι ηγέτης στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στην ποδοσφαιρική κοινότητα. Η πιστοποίηση έχει επίσης ρίξει την αποτελεσματική τους στάση και τη μελλοντική σκέψη που χρησιμεύει ως το θεμέλιο για την προώθηση της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της οικονομικής ισότητας και άλλων στόχος βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Ειρήνη Καρυπίδη εξέφρασε την χαρά και δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά περήφανη για την αναγνώριση. Είπε ότι η επικύρωση θα ενισχύσει την ικανότητα εργασίας τους και ενθάρρυνε την ομάδα της να εκπληρώσει τους στόχους. Η πλατφόρμα θα συνεχίσει το έργο της για την πραγματοποίηση ουσιαστικών αλλαγών στην κοινότητα και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Αποτελεσματικά σχέδια της ΠΑΕ Άρης για την προώθηση της βιωσιμότητας:

Η δέσμευση της ΠΑΕ Άρης για βιωσιμότητα αντανακλάται μέσω της υλοποίησης ποικίλων πρωτοβουλιών και στρατηγικών μέτρων. Αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο καταδεικνύουν την καινοτόμο προσέγγιση του συλλόγου αλλά συμβάλλουν θετικά στην προώθηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Τα σχέδια που υιοθέτησε η ΠΑΕ Άρης είναι τα εξής:

– Η δημιουργία οικολογικών λειτουργιών σταδίων ενίσχυσε την επαγρύπνηση προσέγγισή τους για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.
– Η εφαρμογή των προγραμμάτων Outreach για την κοινωνική ενσωμάτωση ενίσχυσε την εργασιακή τους ικανότητα για την επίτευξη κοινωνικής ισότητας. Παρέχει ίσες ευκαιρίες σε διαφορετικές κοινότητες και βοηθά στην αντιμετώπιση των πρακτικών διακρίσεων.
– Τα εγκεκριμένα προγράμματα ανάπτυξης νέων που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους ποιοτικής εκπαίδευσης και υγείας έχουν αναπτύξει ισχυρά θεμέλια για τη λέσχη στην προώθηση των στόχος βιώσιμης ανάπτυξης στη νέα γενιά.

Η ΠΑΕ Άρης έχει συνεργαστεί με τοπικές επιχειρήσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη για την ΠΑΕ Άρης θα ενθαρρύνει άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, πρωταθλήματα και ομοσπονδίες να εργαστούν αποτελεσματικά για το βιώσιμο μέλλον. Η πρωτοβουλία Food for the Goals είναι γνωστή ως το αποτελεσματικό βήμα που έχει προωθηθεί ευρέως από τον σύλλογο. Έχει δείξει την πραγματική δύναμη της πρωτοβουλίας με την κατάλληλη συνεργασία μεταξύ ποδοσφαίρου και βιώσιμου μέλλοντος.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην ΠΑΕ Άρης λέγοντας:

Η ΠΑΕ Άρης είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο γνωστούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1914, ο σύλλογος έχει λάβει τεράστιες διακρίσεις και παθιασμένους θαυμαστές λόγω της δέσμευσής του για αριστεία και εκτός γηπέδου. Ενώ εργαζόταν για τους στόχους βιωσιμότητας ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο σύλλογος ενισχύει τις προσπάθειές του για την εκπλήρωση της κοινωνικής ευθύνης και της παγκόσμιας βιωσιμότητας.

Τι είναι το Football for the Goals Initiative;

Είναι το έργο των Ηνωμένων Εθνών που μιλά για το ρόλο της διεθνούς ποδοσφαιρικής κοινότητας στην εκπλήρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Προσφέρει μια λεωφόρο για συνομοσπονδίες, εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, συλλόγους, ενώσεις παικτών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για να ευθυγραμμίσουν το πάθος τους για το ποδόσφαιρο με την επιδίωξη της παγκόσμιας βιωσιμότητας. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιούνται οι κατάλληλες ενέργειες για ένα βιώσιμο και δίκαιο μέλλον χρησιμοποιώντας τη δύναμη των όμορφων παιχνιδιών.

To Top