Παγκόσμια θλίψη! Πέθανε ο τεράστιος Ντιέγκο Μαραντόνα!

Σοκ, ανατριχίλα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών έπειτα από καρδιακή ανακοπή. 

“Και μια μέρα συνέβη. Μια μέρα συνέβη το αναπόφευκτο. Είναι ένα συναισθηματικό και εθνικό χαστούκι. Ένα χτύπημα που αντηχεί σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη. Ένας παγκόσμιος αντίκτυπος. Μια είδηση ​​που σηματοδοτεί μια κομβική ημέρα στην ιστορία. Η πρόταση που γράφτηκε αρκετές φορές, αλλά είχε αλλάξει από τη μοίρα, είναι τώρα μέρος της θλιβερής πραγματικότητας: ο Diego Armando Maradona πέθανε” έγραψε πριν από λίγο η El Clarin κορυφαία εφημερίδα της Αργεντινής!

Σύμφωνα με την Clarin, ο Ντιέγο αντιμετώπισε πολύ σοβαρό καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα τις τελευταίες ώρες και παρότι ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι του, τελικά συνέβη το μοιραίο έπειτα από ανακοπή. Ο 60χρονος πριν μερικές εβδομάδες είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο και η κατάσταση του φαινόταν όλο και καλύτερη.

Ο Μαραντόνα λατρεύεται σαν ένας τεράστιος ποδοσφαιρικός ήρωας από εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA. Πέρασε ακόμη από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος και στην εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

 

To Top