Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Εφήβων πόλο!

Η Εθνική ομάδα πόλο Εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σομπατέλι μετά τη νίκη με 9-8 επί των Ισπανών στον τελικό!

Το ελληνικό πόλο ξέρει τον δρόμο των επιτυχιών. Σε πείσμα των καιρών και της κρίσης οι ελληνικές ομάδες πόλο δείχνουν ότι με τον σωστό τρόπο όλα είναι έφικτα.

Έναν χρόνο μετά το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής πόλο Νέων ανδρών στο παγκόσμιο της Κροατίας και λίγες μέρες μετά το ασημένιο της Εθνικής ομάδα γυναικών στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης μια ακόμη κορυφή έρχεται να προστεθεί στον κύκλο των επιτυχίων του ελληνικού πόλο.

Η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων με πρωτομάστορα τον Δημήτρη Κραβαρίτη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σομπατέλι, δείχνοντας ότι εκτός του παρόντος στο άθλημα υπάρχει και λαμπρό μέλλον.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζοντας κυριαρχικό πόλο σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και κερδίζοντας την υπερδύναμη Σερβία στον ημιτελικό, επικράτησε και της Ισπανίας στον τελικό κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η Εθνική μας ομάδα στον τελικό είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν επέτρεψε στους τυπικά γηπεδούχους Ισπανούς να κάνουν το παιχνίδι τους.

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 3-2, 1-0

Ισπανία: Γκαρσία, Σαναούγια 6, Ασένσιο, Πριέτο, Λινάρες, Κολόμα, Μπερτάν 1, Ετσεβαρία 1, Μόντας, Φριογκόλα, Αλέγκρε, Αλκόν, Αγκίρε.

Ελλάδα: Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Α. 1, Καλογερόπουλος 3, Κουρούβανης 1, Κεχαλάρης, Μπράιμε 1, Γραμματικός 1, Χαλυβόπουλος Ιπ., Πάτερος, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Μανθογιάννης.

To Top