Παγκόσμια πρωταθλήτρια U17 η Γερμανία

Γερμανία και Γαλλία αναμετρήθηκαν στον τελικό για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή U-17, στο στάδιο «Μάναχαν» στη Σουρακάρτα (Ινδονησία).

Ύστερα από συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι (4-3) το τρόπαιο κατάκτησε η Γερμανία, καθώς η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2, με τους «Μπλε» να επιστρέφουν από το 0-2.

Οι νεαροί Γερμανοί προηγήθηκαν 1-0 στο πρώτο ημίχρονο με το εύστοχο πέναλτι του Μπρούνερ στο 29ο λεπτό, το οποίο είχε κερδίσει στο 24΄ ο Γιαλτσίνκαγια από μαρκάρισμα του Σαντί.

Στις αρχές του β΄ ημιχρόνου (51΄) η «Μάνσαφτ» βρήκε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ντάρβιτς από δύσκολη γωνία, αλλά οι «Μπλε» ξαναμπήκαν πολύ γρήγορα στο παιχνίδι μειώνοντας στο 53΄ με τον Μπουαμπρέ κι αφού και αυτή η φάση, όπως το πέναλτι, εξετάστηκε.

Στο 69΄ ο Οσάβε δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας τους Γερμανούς να τελειώσουν το παιχνίδι με 10 παίκτες. Οι Γάλλοι πίεσαν φυσιολογικά και κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 85΄ με τον Αμούγου.

Ο τελικός έμελλε να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Γερμανοί πιο ψύχραμοι επικράτησαν με 4-3.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρέας Έσκας (Νορβηγία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 69΄ Οσάβε (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οσάβε, Μπρούνερ, Χαρκάουι – Μπουαμπρέ, Καμπάρ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Γελτσχ, Χαρκάουι, Μπρούνερ, Μέρστεντ, Ντάρβιτς (74΄ Ράμσακ), Χάιντ, Χένιγκ (88΄ Χέρβεθ), Οντόγκου, Οσάβε, Μορέιρα, Γιαλτσίνκαγια (67΄ Καμπάρ).

ΓΑΛΛΙΑ: Αργκνέι, Τιτί, Μεουπίγιου, Σαντά, Μπουαμπρέ (90΄+4 Ντιαλό), Λαμπούρντ (90΄ Τινκρές), Μπουνέμπ, Γκομίς, Σάντι (46΄ Σανγκουί), Σιλά, Αμούγου.

To Top