Παγκόσμιο άλμα από… χρυσάφι του Τεντόγλου! (video)

Τρέλανε την Ευρώπη ο Μίλτος Τεντόγλου αφού λίγους μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και στον κλειστό στίβο στην Γλασκώβη.

Δεν υπάρχουν λόγια για τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο 20χρονος Έλληνας αθλητής με άλμα στα 8.38 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Γλασκώβη. Η επίδοση του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι είναι κορυφαία επίδοση για φέτος τον κόσμο, κορυφαία στην Ευρώπη ενώ είναι και πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των Ανδρών και των Κ23 ετών.

Ο Τεντόγλου που πήγε στη διοργάνωση με ρεκόρ 8.23 μέτρα επιβεβαιώσε ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής μήκους στην Ευρώπη. Ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα ενώ το δεύτερο μετρήθηκε στα 8.12 μέτρα. Στη συνέχεια είχε μία άκυρη προσπάθεια ενώ το τέταρτό του άλμα μετρήθηκε στα 8.16 μέτρα, ένα εκατοστό πίσω από τον Σουηδό Νίλσον που είχε σημειώσει 8.17 μέτρα με τη δεύτερή του προσπάθεια.

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.38 μέτρα στην πέμπτη του προσπάθεια επίδοση που του έδωσε και το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος ο Σουηδός Τομπίας Νίλσον με άλμα στα 8.17 μέτρα που είναι νέο ατομικό ρεκόρ ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Στραχίνια Γιοβάντσεβιτς με άλμα στα 8.03 μέτρα που είναι νέο ρεκόρ Σερβίας για τον κλειστό στίβο.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.38
  2. Τομπίας Νίλσον (Σουηδία) 8.17
  3. Στραχινια Γιοβάντσεβιτς (Σερβία) 8.03
  4. Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία) 7.98
  5. Σέρχιι Νικιφόροφ (Ουκρανια) 7.89
  6. Τόμας Γιάζουκ (Πολωνία) 7.80
  7. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.79
  8. Βλάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία) 7.75
To Top