ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παγκόσμιο αφιέρωμα του Deutsche Welle στο ελληνικό κλαμπ της Ντόρτμουντ (video)

Παγκόσμιο αφιέρωμα του Deutsche Welle στο ελληνικό κλαμπ της Ντόρτμουντ… Όπου είχε και αρκετό… Άρη (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

Διαβάστε εδώ την σχετική δημοσίευση:

Μια μεγάλη τιμή επιφύλαξε για το κλαμπ μας η εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Γερμανίας του Βερολίνου. Το μεγάλο γερμανικο κανάλι Deutsche Welle (DW) πραγματοποίησε ενόψει του τελικού ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στα διεθνή Fan Club της Borussia Dortmund και της Eintracht Frankfurt, επιλέγοντας από ένα διεθνές Fan Club από κάθε ομάδα.

Από τα δεκάδες μεγάλα διεθνή Fan Club της Dortmund, οι παραγωγοί της δημοφιλούς εκπομπής “Kick Off» ξεχώρισαν το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club, ενώ από το στρατόπεδο της Eintracht επέλεξαν το ιρλανδικό Fan Club (Shamrock Adlers).

Έτσι, το κανάλι έστειλε από το Βερολίνο το δημοσιόγραφο Constantin Stüve στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 25 Μαΐου και για τρεις μέρες αυτός ακολούθησε το κλαμπ μας σε όλες του τις δραστηριότητες, κινηματογραφώντας ώρες υλικού που προφανώς δεν ήταν δυνατό να προβληθεί ολόκληρο στο πλαίσιο της ημίωρης εκπομπής.

Το ρεπορτάζ εστιάζει περισσότερο στα πρόσωπα των δύο προέδρων, του δικού μας Αλέξανδρου Μανιού και του Ιρλανδού Fiachra o Brolachain, το πάθος τους για το ποδόσφαιρο, το πώς δημιουργήθηκε η σχέση τους με την BVB και την Eintracht αντίστοιχα, ενώ γίνεται και μια επίσκεψη στα γήπεδα των… εγχώριων αγαπημένων ομάδων του καθενός, τον Άρη και τους Shamrock Rovers αντίστοιχα, προβάλλοντας και το τοπικό στοιχείο. Το συνεργείο ακολουθεί τα δύο κλαμπ και στο Βερολίνο και το πως βίωσαν ο καθένας από την οπτική του τα προεόρτια και τα μεθεόρτια του μεγάλου τελικού. Η εκπομπή αποτελεί έναν ύμνο ουσιαστικά στον οπαδισμό και τα συναισθήματα που μπορεί να δημιουργήσει το ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς ο περιορισμένος τηλεοπτικός χρόνος δεν επέτρεψε την προβολή περισσότερου υλικού από τα γυρίσματα που έγιναν, όπως την παρουσίαση του μοναδικού στο είδος του περιοδικού του κλαμπ μας, αλλά και την αρμονική συμβίωση φίλων όλων των ελληνικών ομάδων στις τάξεις μας, με τα σχετικά πειράγματα on camera!

Η εκπομπή προβλήθηκε την Τριτη 30 Μαΐου από το Deutsche Welle σε πολλές επαναλήψεις σε 4 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Αραβικά) σε όλο τον κόσμο. Η εμβέλεια του καναλιού εκτιμάται ότι φτάνει σε κοινό περίπου 200 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

H task force του Hellenic Supporters Club υποτίτλισε στα ελληνικά όλη την εκπομπή και σας παρουσιάζει το βίντεο της εκπομπής Kick-Off:

To Top