Παγκόσμιο Κύπελλο: Έπιασε κορυφή η Σερβία, πέμπτο φαβορί η Ελλάδα!

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα παρκέ της Κίνας και η κορυφή των Power Rankgins έχει νέο «κάτοικο». Η Σερβία λοιπόν «πάτησε» κορυφή έπειτα από την μεγάλη νίκη στο φιλικό κόντρα στην Εθνική μας ομάδας, σε ένα ματς που πραγματικά δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από παιχνίδι νοκ άουτ φάσης σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Οι Σέρβοι κέρδισαν το προνόμιο να ανέβουν στην κορυφή των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, κυρίως λόγω της νίκης κόντρα στην Ελλάδα εν τη απουσία των Τεόντοσιτς και Γιόκιτς, αφετέρου των ελλείψεων που θα έχει η Team USA στην Ασία.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα «έπεσε» από την τρίτη θέση που κατείχε πριν από λίγες ημέρες στην πέμπτη, με σημαντικότερο λόγο τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα, παραμένοντας πάντως μέσα στο «Top 5» των φαβορί, αποδεικνύοντας πόσο υπολογίζεται από τις υπόλοιπες 31 χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο.

Αναφορικά με τις ΗΠΑ, οι σημαντικές αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων παικτών του NBA, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, φέρνουν αμφιβολίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και περισσότερες φιλοδοξίες στην ευρωπαϊκή ζώνη! Ωστόσο η Team USA έχει την τεράστια ευκαιρία να αποτελέσει την πρώτη χώρα που θα κατακτήσει τρία συνεχόμενα χρυσά σε ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η παρουσία τους σε ασιατικά παρκέ δεν ισούται με την κατάκτηση της κορυφής, αφού το 1978 πλασαρίστηκαν  στην πεντάδα στο Τουρνουά των Φιλιππίνων, ενώ το 2006 στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, λόγω της ήττας από την Ελλάδα στα ημιτελικά!

Η Ισπανία και η Γαλλία σημείωσαν άνοδο, καθώς «ανέβηκαν» στην τρίτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα!

 

Αναλυτικά τα Power Rankings:

  1. Σερβία
  2. Αμερική
  3. Ισπανία
  4. Γαλλία
  5. Ελλάδα
  6. Λιθουανία
  7. Αργεντινή
  8. Ρωσία
  9. Αυστραλία
  10. Βραζιλία
  11. Γερμανία
  12. Τουρκία
  13. Ιταλία
  14. Κίνα
  15. Τυνησία
  16. Πολωνία
  17. Καναδάς
  18. Νιγηρία
  19. Τσεχία
  20. Φιλιππίνες
  21. Νέα Ζηλανδία
  22. Ιαπωνία
  23. Μαυροβούνιο
  24. Ιράν
  25. Σενεγάλη
  26. Πουέρτο Ρίκο
  27. Δομινικανή Δημοκρατία
  28. Ανγκόλα
  29. Κορέα
  30. Ιορδανία
  31. Βενεζουέλα
  32. Ακτή Ελεφαντοστού
To Top