Παγκόσμιο Κύπελλο: Ντέρμπι κορυφής και επιβίωσης

Η δράση της πρώτης φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνεται σήμερα σε τέσσερις ομίλους και υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες.

Ντέρμπι κορυφής για το 3/3 συνθέτουν το Μαυροβούνιο-Λιθουανία (4ος Όμιλος) και το Καναδάς-Λετονία (8ος Όμιλος), με το νικητή στα δύο ντέρμπι να μεταφέρει τις νίκες στη δεύτερη φάση των ομίλων και να βάζει γερές βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά. Μάλιστα, το ευρωπαϊκό ντέρμπι στη Mall of Asia Arena της Μανίλα θα επηρεάσει και το… μέλλον της Ελλάδας, αφού ο όμιλος αυτός διασταυρώνεται με τον τρίτο της Εθνικής ομάδας.

Η Γερμανία θέλει να κάνει το 3/3 αντιμετωπίζοντας τη Φινλανδία (5ος Όμιλος), ενώ στο ίδιο γκρουπ Αυστραλία και Ιαπωνία δίνουν μάχη επιβίωσης σε έναν πραγματικό «τελικό», με το νικητή να προκρίνεται στην επόμενη φάση και τον ηττημένο να συνεχίζει στο 17-32.

Στον πρώτο όμιλο η Δομινικανή Δημοκρατία έχει ήδη προκριθεί, αλλά από πίσω της γίνεται… χαμός! Η Ιταλία με νίκη επί των Φιλιππίνων παίρνει την πρόκριση, ωστόσο αν χάσει και οι Αφρικανοί κερδίσουν στο δικό τους ματς, παίρνουν αυτοί το εισιτήριο. Εκτός κι αν οι οικοδεσπότες κερδίσουν τους «ατζούρι» με 13+ πόντους (και ταυτόχρονη ήττα της Ανγκόλας), οπότε οι Φιλιππίνες θα προκριθούν ανέλπιστα στους «16».

Παντελώς αδιάφορα είναι τα παιχνίδια των αποκλεισμένων Λίβανος-Γαλλία (8ος Όμιλος) και Αίγυπτος-Μεξικό (4ος Όμιλος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης (29/8)
10.30 Γερμανία – Φινλανδία (5ος Όμιλος, Ιαπωνία, ΕΡΤ 1 & Novasports)
11.00 Ανγκόλα – Δομινικανή Δημοκρατία (1ος Όμιλος, Φιλιππίνες, Novasports)
11.45 Αίγυπτος – Μεξικό (4ος Όμιλος, Φιλιππίνες, Novasports)
12.45 Λίβανος – Γαλλία (8ος Όμιλος, Ινδονησία, Novasports)
14.10 Αυστραλία – Ιαπωνία (5ος Όμιλος, Ιαπωνία, Novasports)
15.00 Φιλιππίνες – Ιταλία (1ος Όμιλος, Φιλιππίνες, Novasports)
15.30 Μαυροβούνιο – Λιθουανία (4ος Όμιλος, Φιλιππίνες, ΕΡΤ 1 & Novasports)
16.30 Καναδάς – Λετονία (8ος Όμιλος, Ινδονησία, Novasports)

To Top