Παγκόσμιο ρεκόρ από τον “κιτρινόμαυρο” Κωνσταντινίδη (photo)

Με τρία παγκόσμια ρεκόρ και ένα που χάθηκε στον… άνεμο, καθώς και εννέα νέα εθνικά ρεκόρ, γράφτηκε ο επίλογος του εφετινού Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Συνδιοργανωτές του πρωταθλήματος ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ τη διοργάνωση υποστήριξαν ο Δήμος Καλαμαριάς αλλά και Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Τα παγκόσμια ρεκόρ σημείωσαν η Στέλλα Σμαραγδή στο τριπλούν, ο πιστός φίλος του Άρη και σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Θανάσης Κωνσταντινίδης στην δισκοβολία και ο Αχιλλέας Σταματιάδης στα 400μ. Τρομερή επίδοση στα 200μ. σημείωσε ο Θανάσης Γκαβέλας (με guide τον Σωτήρη Γκαραγκάνη), ωστόσο η επίδοση δεν θα μετρήσει ως ρεκόρ κόσμου λόγω του ευνοϊκού ανέμου που υπήρχε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Back to back παγκόσμιο ρεκόρ για τον Κωνσταντινίδη

Το φράγμα των 24 μέτρων στη δισκοβολία F32 «έσπασε» ο Αθανάσιος (Σάκης) Κωνσταντινίδης στο φινάλε του πρωταθλήματος, σημειώνοντας νέο ρεκόρ κόσμου. Ο αθλητής του ΛΣ. Ο Μακεδόνας (και… δηλωμένος φίλαθλος του Άρη) έστειλε τον δίσκο να «προσγειωθεί» στα 24 μέτρα 25 εκατοστά, βελτιώνοντας κατά πολύ το δικό του ρεκόρ κόσμου (23.08μ.) από τον Μάρτιο του 2021 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο κάτοχος τριών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, άγγιξε και το ρεκόρ Ευρώπης στη σφαιροβολία F32. Είχε καλύτερη βολή στα 11.33μ. τη στιγμή που το δικό του Ευρωπαϊκό ρεκόρ είναι 11.36 από το 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

To Top