“Παιχνίδια επιπέδου Ευρωλίγκας, θα μας δείξουν που βρισκόμαστε”

Ο Άρης δίνει τα πιο δυνατά φιλικά τεστ του στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, αρχής γενομένης από το σημερινό (19:15) παιχνίδι με τη Λιέτουβος Ρίτας. Ένα από τα νέα πρόσωπα των κίτρινων, ο Γιάννης Αθηναίου τόνισε πως ανυπομονεί για τις αναμετρήσεις επί γερμανικού εδάφους.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα των συντακτών» ο 25χρονος γκαρντ τόνισε:

Για τα φιλικά: «Μας περιμένουν τρία πολύ δυνατά παιχνίδια με ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας. Θα είναι πολύ καλό για μας, προκειμένου να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε πού βρισκόμαστε απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Θεωρώ πως έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Σ’ ένα βαθμό αποτυπώνεται και στις νίκες που έχουμε πετύχει στα φιλικά που δώσαμε μέχρι στιγμής. Τώρα, όμως, περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο κι αυτά τα φιλικά είναι που θα μας δείξουν τι κάνουμε λάθος και τι πρέπει να αλλάξουμε στην συνέχεια».

Για το ότι οι αντίπαλοι του Άρη δίνουν τα τελικά τεστ τους: «Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα είναι πολύ πιο έτοιμες σε σχέση με μας. Θα γίνουν, λοιπόν, πολύ δυνατά παιχνίδια. Σαν επίσημα, δεδομένου ότι κάθε ομάδα έχει λόγους να τα αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα”.

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: «Θεωρώ πως ακόμα έχουμε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα. Λείπουν, επίσης, στοιχεία από το παιχνίδι μας, τα οποία θέλουμε να προσθέσουμε. Υπάρχει, πάντως, πολύ όρεξη από την πρώτη μέρα κι αυτό είναι ίσως το μόνο σταθερό στοιχείο. Βρίσκουμε σιγά – σιγά ο ένας τον άλλο. Δεν ήταν εύκολο από την αρχή, διότι μιλάμε για μία ομάδα που είχε καινούριους παίκτες και αρκετά νεαρά παιδιά στην σύνθεσή της. Αυτά τα φιλικά και το διάστημα παραμονής μας στην Γερμανία θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε το παιχνίδι και τις σχέσεις μεταξύ μας».

Για τα επίσημα παιχνίδια: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας  και πολλά πράγματα να δουλέψουμε στο παιχνίδι μας. Όταν έρθει εκείνη η ώρα να δώσουμε στο παιχνίδι την προσοχή που πρέπει να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα το κάνουμε».

To Top