Παιχνίδι πρόκρισης για τους “8” δίνει σήμερα η Εθνική πόλο των ανδρών

Για την πρόκριση στους “8” του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης αγωνίζεται σήμερα (20:00) η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με αντίπαλο το Ισραήλ.

Το παιχνίδι αναμένεται να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα για την «ασημένια» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, καθώς η διαφορά δυναμικότητας και εμπειρίας των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Ουσιαστικά, το μυαλό του Θοδωρή Βλάχου και των παικτών του βρίσκεται ήδη στον προημιτελικό της Τρίτης (6/9) με την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία. Θα είναι όμως μία ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να δοκιμάσει σχήματα, αλλά και να ξεσπάσει την… οργή του για τα σφυρίγματα των διαιτητών στο χθεσινό (2/9) καθοριστικό ματς του Β΄ ομίλου με την Κροατία. Ενα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει την εθνική στα… πρόθυρα της τετράδας, καθώς με νίκη θα περνούσε απευθείας στους «8» και εκεί θα αντιμετώπιζε υποδεέστερο αντίπαλο (τον νικητή του αγώνα Γεωργία-Ολλανδία).

Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, μετέχει για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ουσιαστικά πέτυχε ήδη το σκοπό του, με τη νίκη του 9-5 επί της Σλοβενίας στην Α΄ φάση, που του έδωσε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ. Στα άλλα δύο παιχνίδια του στον Δ΄ όμιλο, γνώρισε «βαριές» -πλην φυσιολογικές- ήττες από τη Σερβία (18-3) και την Ουγγαρία (23-4).

To Top