ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων στο Παλέ, ο Άρης πρέπει να κάνει το τέλειο ματς (PRESSARIS – LIVE, 19:00)

Τον πιο δύσκολο αντίπαλό του τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο θα αντιμετωπίσει σήμερα (19:00) ο Άρης στο Αλεξάνδρειο υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1.

Οι ερυθρόλευκοι είναι η πιο ποιοτική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι σαφώς πιο ποιοτική από τους αντιπάλους στο Τσάμπιονς Λιγκ και υπό αυτό το πρίσμα το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ υψηλών απαιτήσεων για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Άρης πρέπει να τα κάνει όλα σχεδόν τέλεια για να μπορέσει σήμερα να είναι ανταγωνιστικός και να μείνει ως το τέλος στο παιχνίδι διεκδικώντας τη νίκη. Πρέπει να είναι συνεπής αμυντικά, κυρίως περιορίζοντας όσο αυτό ειναι δυνατόν το τρανζίσιον του Ολυμπιακού. Αυτό απαιτεί καταρχήν γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, έμφαση και πίεση στο επιθετικό ριμπάουντ και καλό μακρινό σουτ.

Οι κίτρινοι πρέπει να διαβάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα κάθε φάση, κάθε μειονέκτημα που θα παρουσιαστεί από τον Ολυμπιακό που έχει τα προβλήματά του, αλλά έχει και περισσότερες λύσεις από τον Άρη. Μπορεί να παρουσιάσει σήμερα τρεις σέντερ στην 12αδα του ωστόσο ο ένας είναι εμφανώς ανέτοιμος (Γιανγκ), ο άλλος είναι… κανονικός παίκτης αλλά όχι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά (Μπιρτς) και ο τρίτος δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα (Μιλουτίνοφ). Αν συνυπολογίσει κανείς και ότι συγκεκριμένοι παίκτες του Ολυμπιακού διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος (Παπανικολάου, Χάκετ), τότε μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν τρωτά σημεία.

Ο Άρης πρέπει να έχει σε καλή μέρα τους Αμερικανούς του και ο παράγοντας Χ ονομάζεται Βλάντο Γιάνκοβιτς ως προς το κατά πόσο θα μπορέσει να μπει και να παίξει ρόλο.

Είναι παιχνίδι που ο Άρης δοκιμάζει τις δυνάμεις του, ορθώς το βλέπουν όλοι μέσα στην ομάδα σαν πρόκληση, το θέμα είναι να ανταποκριθούν στην πρόκριση και να διεκδικήσουν τη νίκη.

To Top