ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανέτοιμος για το ντέρμπι ο παθιασμένος Άρης, για την τέταρτη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (16.30, PRESSARIS LIVE)

Πανέτοιμος για το ντέρμπι ο παθιασμένος Άρης, για την τέταρτη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (16.30, PRESSARIS LIVE), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League.

Μετά από τρεις σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Άρης θα επιχειρήσει να επικρατήσει και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ειδικότερα, μετά το «διπλό» επί του Παναθηναϊκού και την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Τρέντο, η ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται στα ύψη, με τον Γιάννη Καστρίτη, βέβαια, να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες.

«Αυτά τα παιχνίδια έχουν πάντα ένα ξεχωριστό χρώμα, για ολόκληρη την πόλη αλλά και για την μπασκετική Ελλάδα με μνήμες από τις μεγάλες αναμετρήσεις του παρελθόντος μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι εκπληκτική με μεγάλη ένταση και πάθος», τόνισε ο Γιάννης Καστρίτης γνωρίζοντας πόσο εύκολο είναι να παρασυρθεί η ομάδα του.

«Πέρα από την ιδιαιτερότητα που έχουν για όλο τον κόσμο αυτά τα παιχνίδια, για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας γιατί είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας, αμέσως μετά από μια σημαντική εκτός έδρας νίκη την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό και πρέπει να κερδίσουμε για να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το αποτέλεσμα και να κάνουμε ένα βήμα ακόμη στο μαραθώνιο του φετινού πρωταθλήματος», τόνισε στη συνέχεια.

Ακόμα, ο Έλληνας κόουτς πρόσθεσε για τα σημεία που θα κρίνουν τα ματς: «Θεωρώ πως ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι πολύ σημαντικός. Υπάρχουν συγκεκριμένα κομμάτια τακτικά που μπορούν να γείρουνε την πλάστιγγα προς τη μια ή την άλλη μεριά, αλλά το πάθος, η ένταση και η ενέργεια, είναι παράγοντες που πάντα θα παίζουν το κύριο λόγο σε τέτοιες αναμετρήσεις».

Μένοντας στην πρόσφατη ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης στο Nick Galis Hall, οι οχτώ τελευταίες κρίθηκαν με διαφορές 1-7 πόντων και ήταν μοιρασμένες αφού σημείωσαν από τέσσερις νίκες.

Κατά μια συγκυρία θα γίνουν δυο ντέρμπι μέσα σε διάστημα πέντε ημερών.

Το πρώτο σήμερα στο κατάμεστο (έχει ήδη ανακοινωθεί sold out) Αλεξάνδρειο, με τον Άρη να θέλει τη νίκη που θα τον εδραιώσει στην 4η θέση. Το δεύτερο την Πέμπτη 15/2 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο αγώνας θα γίνει στο Ηράκλειο στις 21:00 στο πλαίσιο του final 8.

Εκτός παραμένουν ο τραυματίας Ρομπέρτο Γκάλινατ και ο στρατευμένος Γιώργος Φίλλιος.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την άνετη εντός έδρας νίκη με 85-70 επί του Απόλλωνα Πατρών και θα έχει νέο πρόσωπο τον Πολωνό Μίχαλ Μιχάλακ.

Στην 5η θέση ο Άρης με ρεκόρ 10-7, στην 6η ο ΠΑΟΚ με 8-9, πέρα από τη σημασία ενός ντέρμπι, το αποψινό θα κρίνει εν πολλοίς και την πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και τον β’ γύρο.

Ο Γιώργος Πουρσανίδης, ο Γιώργος Θεονάς και ο Ηλίας Μαγκλογιάννης ορίστηκαν από την ΚΕΔ να σφυρίξουν το σημερινό ντέρμπι στο “Nick Galis Hall”.

To Top