Πανέτοιμος ο μπασκετικός Άρης για την σημερινή μάχη του άρθρου 99!

Όταν το ποσοστό συναίνεσης των πιστωτών αγγίζει το 90%, όταν έχει συναινέσει το κράτος για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία το μόνο που μένει είναι να παρουσιαστεί και εφαρμόσιμο πλάνο βιωσιμότητας στο δικαστήριο, για να υπάρχουν πολλές πιθανότητες θετικής απόφασης για υπαγωγή μιας ΑΕ στο άρθρο 99.

Αυτά τα έχει η ΚΑΕ Άρης, αυτά θα παρουσιάσουν σήμερα στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στην πολύ σημαντική “μάχη” για την υπαγωγή στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.

Σήμερα το πρωί θα εκδικαστεί το αίτημα της ΚΑΕ για υπαγωγή της στο άρθρο 99. Σήμερα θα δοθεί η “μάχη” του μπασκετικού Άρη να πείσει το δικαστήριο πως αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος για να παραμείνει το τμήμα βιώσιμο και παράλληλα ο μόνος δρόμος για να αποπληρωθούν οι οφειλές του παρελθόντος.

Οι κίτρινοι πηγαίνουν σήμερα “διαβασμένοι” καθώς είχαν μελετήσει και το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης στο αίτημα της ΠΑΕ Άρης για το άρθρο 99. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι άνθρωποι της ομάδας, θα παρουσιάσουν σήμερα συμφωνίες διακανονισμών με πιστωτές σε ποσοστό που ίσως φτάσει το 90%. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πόσο σημαντική είναι αυτή η παράμετρος, όπως επίσης θα πρέπει να εξηγηθεί στο δικαστήριο πως το υπόλοιπο 10% είναι απόλυτα διαχειρίσιμο και διαπραγματεύσιμο για διακανονισμό, καθώς αφορά τις υποθέσεις στην FIBA (Σκορδίλης, Μάιλς, Ντάνστον).

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει θετική γνωμοδότηση από το νομικό συμβούλιο του κράτους, όπως επίσης και το ότι υπάρχει συμφωνία με το ΙΚΑ και η ΚΑΕ είναι σήμερα ασφαλιστικά ενήμερη, πάντα σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται τα στελέχη της.

Εφόσον παρουσιάσουν και πειστικό πλάνο βιωσιμότητας στο δικαστήριο – σημείο που την “πάτησε” η ΠΑΕ – τότε θα έχουν όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους για να υπαχθούν στο άρθρο 99 και να βάλουν σε μια σειρά την αποπληρωμή των χρεών και την οικονομική εξυγίανση.

 

To Top