ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παναγόπουλος για Σούντγκρεν: “Είναι στρατιώτης, εργαλείο και ισχυρός χαρακτήρας -Πολύ στοχευμένη μεταγραφή”

Ο Κώστας Παναγόπουλος, προπονητής της Acropolis της Σουηδίας, μίλησε για την προ των πυλών μεταγραφή του Σούντγκρεν στον Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για την “Acropolis”

Φέτος έχουμε πρόβλημα, δεν είμαστε παραγωγικοί. Χάσαμε κάποιους παίκτες μέχρι να ΄δεσουν οι καινούργιοι τώρα ξεκίνησε και το πρωτάθλημα. Έχουμε παίξει μόλις 3 παιχνίδια.

Είναι σημείο αναφοράς η ομάδα για την ομογένεια εδώ πέρα. Βέβαια μην παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι όταν ιδρύθηκε η ομάδα κάλυπτε άλλες ανάγκες. Τώρα το 2019 είναι δύσκολο να βρεις Έλληνες παίκτες, να φέρεις Έλληνες παίκτες αλλά παραμένει σημείο αναφοράς για τους Έλληνες οπότε προσπαθούμε να κάνουμε την διαφορά. Να παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο από αυτό που παίζουν οι Σουηδοί.

Αυτήν την χρονιά έχουμε μόνο Σουηδούς. Υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, όχι μόνο στην Ακρόπολη αλλά σε όλη την κατηγορία και σε άλλες κατηγορίες.

Για τον Ντάνιελ Σουντγκρεν

Θα παραμείνω σταθερός σε αυτό που είχα πει πριν τρεις μήνες. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να καλύψει πολλούς ρόλους μέσα στο παιχνίδιΕίναι στρατιώτης, υπηρετεί το τακτικό πλάνο του προπονητή τουΩς προσωπικότητα είναι πολύ ισχυρός χαρακτήρας, είναι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Παίζει ρόλο και η οικογενειακή του παράδοση. Ο πατέρας του ήταν επίσης σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Είναι επαγγελματιας όπως όλοι οι Σκανδιναβοί, αυτό δεν έχει να κάνει με τον Ντάνιελ μόνο. Αντιλαμβάνονται πολύ διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές που είναι σε υψηλό επίπεδο το ποδόσφαιρο το βλέπουν καθαρά σαν επάγγελμα, που σημαίνει ότι επαγγελματίας δεν είναι αυτό που κάνει απλώς μια δουλειά αλλα αυτός που την κάνει σωστά.

Διαθέτει αυτό το πακέτο που θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να είχε κάνει το άλμα για το εξωτερικό. Στην Σουηδία είναι λίγο περίεργη η κατάσταση δηλαδή κάποια παιδιά που είναι από μόνα τους ταλέντα προσπαθούν και επιδιώκουν και οι ίδιες οι ομάδες στα 19-20 να πουληθούν. Κάποιοι δεν είναι τόσο τυχεροί παρόλα αυτά εξακολουθούν να δουλεύουν και κάνουν αυτό το βήμα λίγο αργότερο κάπου στα 25-27. Οπότε νομίζω ότι ο Ντάνιελ έχει αργήσει να το κάνει και τώρα είναι η ευκαρία του. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με άλλα πράγματα αν θα κολλήσει ο παίκτης.

Μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, είναι άνθρωποι, είναι  χαρακτήρες, είναι προσωπικότητες. Αλλά νομίζω ότι το σύνολο των Σκανδιναβών γενικότερα , παρότι έχουν διαφορετική κουλτούρα από εμάς, είναι πολύ προσαρμοστικοί και εξ’ ολοκλήρου αναλαμβάνουν τις ευθύνες τουςΕνώ δίνουν βάση στην ιεραρχία είναι πολύ ανοιχτοί και είναι υπέρ της συνεργασίας.

Είναι εργαλείο για τον προπονητή του. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Είναι πολυ στοχευμένη μεταγραφή επειδή συζητιέται πολύ καιρό και ο Άρης κάνει μεγάλη προσπάθεια και προσπαθεί να αλλάξει επίπεδο (να βρίσκεται στο τοπ 5 των Ελληνικών ομάδων). Αυτό χρειάζεται μια μετάβαση.

Οι άνθρωποι του Άρη αυτήν την στιγμή είναι σε καλό δρόμο γιατί αυτή η μετάβαση είναι δύσκολη. Είναι καλό και σωστό να χτίσεις κάτι υγιές, να το τρέχεις με πλάνο, να το υποστηρίζεις. Όποτε νομίζω πως αυτή η κίνηση άμα γίνει, που είναι πολύ κοντά στο να γίνει, θα βοηθήσει πολύ.

Ένας σημαντικός παράγοντας που θα κρατήσει τον Ντάνιελ εδώ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι τα προκριματικά του Champrion League. Ο πρώτος γύρος τελειώνει τέλος Ιουνίου, οπότε ίσως εξυπηρετεί και τις δυο ομάδες.

Η ηλικία του είναι μια χαρά για Ελληνικό πρωτάθλημα. Διαθέτει όλη την εμπειρία και να μην ξεχνάμε θα έρθει από την πρωταθλήτρια Σουηδίας με παραστάσεις, παραστάσεις και από την Εθνική. Και δεν ξέρω αν πρέπει να το πω αλλά την περασμένη εβδομάδα ήταν εδώ ο τεχνικός διευθυντής του Άρη και δεν νομίζω ότι ήρθε για να δει τους αγώνες. Θεωρητικά νομίζω έχει κλίσει το θέμα και τώρα νομίζω μένουν οι υπογραφές.

Για τις ανάγκες του Άρη, για τις ανάγκες του Ελληνικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα γι’ αυτό που επιθυμεί να κάνει ο Άρης θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή μεταγραφή, δεν γνωρίζω το κόστος. Παίκτες σαν τον Σουντγκρεν μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τον Άρη. Δεν λέω ότι θα είναι ορόσημο αλλά μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο, η δουλειά είναι συνολική σε μια ομάδα.

Για το αν επηρρεάσει το κομμάτι που λόγω υποχρεώσεων δεν θα προλάβει να πάρει ανάσα

Νομίζω θα επηρρεάσει μόνο σε θετικό επίπεδο γιατί είναι πολύ πιο δυνατό το πρωτάθλημα εδώ σε σχέση με την φυσική κατάσταση. Θα χρειαστεί ένα λογικό χρονικό διάστημα ξεκούρασης- αποφόρτησης- αποθεραπείας. Οπότε μόνο θετικά. Αν πάρει το χρονικό διάστημα που απαιτείται όλα θα πάνε καλά. Και κάτι ακόμα που έιναι στα συν είναι ότι και ο Άρης ευννοείται από το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά η ΑΙΚ, προερχόμενη από τρεις ισσοπαλίες και μόλις προχθές έκανε μια νίκη. Δεν ξέρω αν αυτό δυσκολεύει την κατάσταση ή την βοηθάει.

Για τον Λάρσον

Βοηθάει το ότι βρίσκεται ο Λάρσον στην ομάδα. Κακά τα ψέμματα όταν πας σε μια ξένη χώρα όσο κι αν είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου, θες την συντροφικότητα.

Για τον Κάλεν Χόλμπεργκ

Είχε κάνει πολύ καλή χρονιά και φέτος δεν ξέρω τι θα γίνει. Η Νόρκεπινγκ θα πρωταγωνιστήσει φέτος. Τώρα βρίσκεται στον πάγκο, δεν γνωρίζω τους λόγους αλλά όπως είδατε έκανε στο τελευταίο αγώνα και ασσίστ και γκολ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να υποστηρίξει το ρόλο του σέντερ φορ και του περιφερειακού.

To Top