Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για Γιαννιώτα

Εχει… πρόβλημα με τον κόουτς Ολιβερ Ρεκ στη Φορτούνα Ντίσελντορφ ο Γιάννης Γιαννιώτας κι αυτός ίσως τον αναγκάσει να πάρει… πρόωρα τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα, παρότι ο ίδιος βάζει ως προτεραιότητά του να συνεχίσει την… international καριέρα.

Όπως γράφει το sentragoal.gr:

“Ο 21χρονος διεθνής ακραίος έχει ακόμη 2 χρόνια συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα, όσα δηλαδή και ο προπονητής της, κάτι που τον κάνει να σκέφτεται ακόμη πιο πολύ την άμεση έξοδό του. Εξελίξεις στην υπόθεσή του πάντως δεν αναμένονται πριν από τις 18 Αυγούστου, με την πλευρά Γιαννιώτα να περιμένει να δει μέχρι τότε αν αλλάξει κάτι στα πλάνα του Ρεκ, μετά το μέτριο ξεκίνημα της Φορτούνα στο πρωτάθλημα (2 ισοπαλίες στις ισάριθμες αγωνιστικές).

Το περίεργο της ιστορίας είναι πως στο προπονητικό τιμ υπάρχει ο Ελληνας Γιώτης Σταματόπουλος, με την ιδιότητα μάλιστα του ασίσταντ κόουτς (όπως και την περασμένη σεζόν στον ΠΑΟΚ). Κάτι που μάλλον δεν έχει… βοηθήσει ιδιαίτερα -τουλάχιστον μέχρι τώρα- τον πρώην επιθετικό του Αρη. Από εκεί και πέρα ο ομογενής ατζέντης Πολ Κουτσολιάκος προσπαθεί να του βρει άλλη ομάδα στη Γερμανία, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα είναι αυξημένες οι απαιτήσεις της Ντίσελντορφ που πέρσι δαπάνησε 530.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Γιαννιώτας το πρωί του Σαββάτου αρνήθηκε να ταξιδέψει με τη δεύτερη ομάδα της Φορτούνα στο Λότε και να παίξει κόντρα στην τοπική Σπορτφρόιντε για τη 2η αγωνιστική της Regionaliga West, ζητώντας να του δοθεί μεταγραφή. Με τα τωρινά δεδομένα το πιο πιθανό είναι αν απεμπλακεί τελικά ο άσος να φύγει εκτός Γερμανίας, με πιθανούς προορισμούς τις Πορτογαλία, Ολλανδία, αγγλική Τσάμπιονσιπ ή… Ελλάδα!

Ο Γιαννιώτας διαχρονικά ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, ενώ «κολλάει» γάντι στο… ολλανδικό 4-3-3 του Αναστασίου αφού μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση και στα δύο άκρα, έχει επαφή με την αντίπαλη εστία και καλά «χτυπήματα». Μάλιστα όπως ακούγεται στη μανατζερική πιάτσα η άφιξη του Τάκη Φύσσα (που έχει πολύ καλή σχέση με τον Κουτσολιάκο) στους «πράσινους» θα διευκόλυνε περισσότερο την υπόθεση -κάτι που για παράδειγμα δεν συνέβη με τον Φορτούνη- εφόσον βέβαια αποφασίσουν να κάνουν κίνηση για τον παίκτη. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο…

ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΚΟ

Ποια άλλη ελληνική ομάδα παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση Γιαννιώτα; Ο ΠΑΟΚ… Παρότι δεν θα ήταν και το πιο εύκολο για τον 21χρονο ακραίο να μετακομίσει στην Τούμπα λόγω του «κίτρινου» παρελθόντος του. Κάτι, όμως, που πλέον μπορεί να ξεπεραστεί, σε σχέση με πέρσι. Είναι μια περίπτωση πάντως που ενδιαφέρει από τον Αναστασιάδη μέχρι τον Βρύζα, ενώ ανήκει σε ένα γραφείο μάνατζερ που έχει κάνει πολλές δουλειές με τον «δικέφαλο» τα τελευταία χρόνια. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση δεν είναι τόσο να καλυφθεί το συμβόλαιο του Γιαννιώτα (οι απαιτήσεις του για Ελλάδα είναι plus 200.000) αλλά στο ότι η Φορτούνα προτιμάει πώληση από δανεισμό με οψιόν αγοράς του…”

To Top