Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ώρα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στο ΟΑΚΑ (20:30), στο 199ο ντέρμπι αιωνίων για την 4η αγωνιστική της Superleague.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Παναθηναϊκός: Ψάχνει την επανεκκίνηση

Βάλσαμο ψάχνει το «τριφύλλι» απόψε στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά τις ήττα από ΟΦΗ και Άρη και μάλιστα με βαρύ σκορ.

Ο Γιώργος Δώνης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παρατάξει τους «πράσινους» με 3 στην άμυνα, ώστε να θωρακίσει τα μετόπισθεν, αλλά και μια 5άδα στο κέντρο που θα επιτρέψει στους γηπεδούχους να «κόψουν» το passing game του Ολυμπιακού.

«Πονοκέφαλος» για τον Γιώργο Δώνη είναι ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίς προπονήθηκε ατομικά και ο Έλληνας τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για τον διεθνή πορτιέρο.

Πολλές πιθανότητες να κάνει ντεμπούτο έχει απόψε ο Μπαρτ Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, στο πλάι των Πούγγουρα και Μαυρομάτη. Δεξιά θα είναι ο Γιόχανσον και αριστερά ο Ινσούα, ενώ οι Κουρμπέλης και Χρήστος Δώνης θα είναι στα χαφ.

Ο Ζαχίντ με τον Κολοβό αναμένεται να είναι τα στηρίγματα του Φεντερίκο Μακέντα ο οποίος θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η… έκπληξη και να δούμε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1, σχήμα το οποίο δοκίμασε για αρκετή ώρα ο Γιώργος Δώνης στην προπόνηση του Σαββάτου.

Ολυμπιακός: Με… φόρα από το Champions League

Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στις εξαιρετικές φετινές εμφανίσεις, αλλά παράλληλα να πάρουν και την… ουσία, η οποία μεταφράζεται στο «4 στα 4».

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την ίδια συνταγή με εκείνη της Τετάρτης κόντρα στην Τότεναμ, όσον αφορά τα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Ο Ζοζέ Σα, δεν το… κουνάει κάτω από τα δοκάρια, όπως και οι Ρούμπεν Σεμέδο και Γιασίν Μεριά από το κέντρο της άμυνας. Δεξιά θα βρίσκεται ο Ελαμπντελαουί ενώ αριστερά υπάρχει το δίλημμα ανάμεσα σε Τσιμίκα και Κούτρη, με τον Μαρτίνς να δοκιμάζει πάντως τον πρώτο, στην προπόνηση του Σαββάτου.

Ο «ερυθρόλευκος εγκέφαλος», Γκιλιέρμε θα είναι στα χαφ, με παρτενέρ του τον Μπουχαλάκη παρτενέρ του, ενώ μπροστά τους θα είναι φυσικά ο Ματιέ Βαλμπουενά. Στα «φτερά» της επίθεσης θα είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε και ο Γιώργος Μασούρας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει «μάχη» ανάμεσα σε Γκερέρο και Ελ Αραμπί.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Σάσα Στέγκεμαν.

Η προϊστορία των ντέρμπι

Συνολικά 199 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Στις προηγούμενες 198 αναμετρήσεις, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το γήπεδο 81 φορές, ο Παναθηναϊκός 50, ενώ 68 ντέρμπι έληξαν ισόπαλα.

Όσον αφορά τα παιχνίδια σε «πράσινη» έδρα, οι δυο ομάδες έχουν από 29 νίκες ενώ 35 «αιώνιες» αναμετρήσεις έληξαν χωρίς νικητή.

Η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ξεκινάει στις 20:30, με τηλεοπτική μετάδοση από το NOVA SPORTS 1HD.

To Top