Παναθηναϊκός: Τιμωρία μίας αγωνιστικής στη θύρα 13 από την ΔΕΑΒ

Ποινή μίας αγωνιστικής από τη ΔΕΑΒ στον Παναθηναϊκό για το πέταλο της θύρας 13 στη Λεωφόρο, για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εκτίει πιθανότατα με Λαμία…

Οι Πράσινοι είχαν κληθεί σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ για το πρωί της Τετάρτης (10/4), αναφορικά με όσα συνέβησαν πριν από το ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα οπαδοί του Τριφυλλιού εμφανίζονται να εισήλθαν στο πέταλο των οργανωμένων «με τη χρήση βίας και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων» όπως αναφέρει και η απόφαση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας.

Η ΔΕΑΒ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με κλείσιμο μίας αγωνιστικής για το πέταλο της θύρας 13, ποινή που προβλέπεται στο άρθρο 6 του νέου αθλητικού νόμου για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Σημειώνεται ότι οι ποινές είναι άμεσα εκτελεστές κι ως εκ τούτου πιθανότατα θα εκτιθεί στο κυριακάτικο (14/4) παιχνίδι με τη Λαμία.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) με σημερινή της  απόφαση:

Επέβαλε σε βάρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τη διοικητική κύρωση της προσωρινής απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», για μία (1) αγωνιστική σε οποιαδήποτε Εθνική διοργάνωση, επειδή κατά τον αγώνα ποδοσφαίρου για τα Play Off του πρωταθλήματος της Super League 2023-2024, μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Ε.Κ., στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 3-4-2024 και περί ώρα 20:10, ομάδα περίπου εκατό (100) φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ διέσπασαν με τη βία τον αστυνομικό φραγμό στη συμβολή των οδών Κόνιαρη – Αρματολών και Κλεφτών και επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, ειδικότερα δε στη θύρα 13.
Τελικώς κατόρθωσαν να εισέλθουν σ’ αυτή μαζικά περίπου είκοσι (20) φίλαθλοι με τη χρήση βίας και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων.
Το γεγονός αυτό προκύπτει από το υλικό του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά, καθώς και από την υποβλητική αναφορά της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής.
Εφαρμογή του άρθρου 6 του ν. 5085/2024.


Παναθηναϊκός: Τιμωρία μίας αγωνιστικής, κεκλεισμένων ο πρώτος αγώνας της επόμενης σεζόν

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμό 3.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για όσα συνέβησαν πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Game 2 των τελικών της Basket League.

H αθηναϊκή ομάδα θα εκτίσει την συγκεκριμένη ποινή στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του για την σεζόν 2023/24.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα μετά το Game 2 ο Παναθηναϊκός είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι καταδίκαζε απερίφραστα την ρίψη οξειδανίου και κρεμώδους τροφής στην αποστολή των “ερυθρόλευκων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστή:

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): 1 α) για δυσφημιστικά επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ και β) για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας (προπηλακισμός προπονητή, χρήση λέιζερ), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διεξήχθη στις 8-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) των λοιπών κατηγοριών για τον ως άνω αγώνα

To Top