Πανηγυρικά στα ημιτελικά οι Νέοι, 3-2 με σκόρερ Κατίδη – Γιαννιώτα!

Δύο γκολ από τον Γιώργο Κατίδη και ένα από τον Γιάννη Γιαννιώτα, χάρισαν στην Εθνική Νέων μια… κατακίτρινη πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19! Η ελληνική ομάδα θριάμβευσε με 3-2 επί της Πορτογαλίας και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στα γήπεδα της Εσθονίας…

Η Εθνική χρειαζόταν μόνο νίκη στο παιχνίδι για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου, στην πόλη Χααπσάλου της Εσθονία, και την κατέκτησε με πρωταγωνιστές τους δύο άσους του Άρη, που αγωνίστηκαν βασικοί (στον πάγκο έμεινε ο Σωκράτης Διούδης).

Ο Γιαννιώτας άνοιξε το σκορ στο 18’, που παρότι ισοφαρίστηκε αμέσως μετά (19’) με τον Αντρέ Γκόμες, σύντομα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Από το 37’ η Πορτογαλία έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Ντανιέλ Μάρτινς αποβλήθηκε μετά από φάουλ στον Γιαννιώτα.

Από εκεί και πέρα, την σκυτάλη πήρε ο Κατίδης, που ξανάδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα στο 42’ και «κλείδωσε» την επικράτησή της στο 69’, διαμορφώνοντας με κεφαλιά (έπειτα από σέντρα του Γιαννιώτα) το 3-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, αλλά και συνολικά τρίτο του στη διοργάνωση.

Οι Ίβηρες κατάφεραν απλώς να μειώσουν σε 32′ με τον Το-Ζε στο 96′, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω και οι νεαροί Έλληνες διεθνείς έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Πέμπτης (12/07) τη νικήτρια του Β’ ομίλου, δηλαδή μία εκ των Γαλλίας και Αγγλίας, που συγκρούονται μεταξύ τους απόψε στις 20:00.
Οι δύο ημιτελικοί της διοργάνωσης θα μεταδοθούν ζωντανά από το «Eurosport 2», την  Πέμπτη (12/07) στις 15:45 και στις 19:00.

Ωστόσο, απών από την προσεχή αναμέτρηση της Εθνικής θα είναι ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 76’ του σημερινού ματς.

Διαιτητής: Αλέν Μπιερί (Ελβετία)
Κίτρινες κάρτες: Πέδρο Αλμέιδα, Ζοάο Μάριο, Αντρέ Γκόμες – Μπάλλας, Διαμαντάκος, Κατίδης
Κόκκινες κάρτες: Ντανιέλ Μάρτινς – Μαυρίας (δύο κίτρινες)

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (63’ Μπουχαλάκης), Φουρλάνος, Κουρμπέλης (85’ Ρουγκάλας), Κατίδης (73’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Μαυρίας, Διαμαντάκος.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Έντγκαρ Μπόρχες): Βελόσο, Πέδρο Αλμέιδα (67’ Κανσέλο), Φερέιρα, Σα, Ιλόρι, Ντανιέλ Μάρτινς, Μπρούμα, Ζοάο Μάριο (86’ Το-Ζε), Εσγκάιο, Καβαλέιρο, Αντρέ Γκόμες.

Η τελική βαθμολογία του Α’ ομίλου:

1. Ισπανία 7 (7-4)
2. Ελλάδα 6 (8-5)
3. Πορτογαλία 4 (8-6)
4. Εσθονία (1-9)

To Top