ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανθρακικός: Πρόστιμα και χρέη στην επόμενη διοίκηση

Μεγάλα πρόστιμα περιμένουν τους παράγοντες του Πανθρακικού, ενώ εφόσον η ομάδα επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα “φορτωθεί” το 50% των χρεών που άφησε.

Από χθες έγινε γνωστό ότι η ομάδα της Κομοτηνής αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Stoiximan Football League λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι πλέον τόσο απλά για το μέλλον του Πανθρακικού, καθώς ο κανονισμός της ΕΠΟ για τις ομάδες που αποχωρούν οικειοθελώς έχει αλλάξει.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι εκτός από την αφαίρεση έξι βαθμών στο νέο πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν οι “πράσινοι”, θα πρέπει να πληρώσουν και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό καλείται να καταβάλλει κάθε ένας εκ του του προέδρου και του μεγαλομετόχου του συλλόγου.

Επιπλέον οι μέτοχοι που κατέχουν τουλάχιστον το 5% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης, δεν δικαιούνται από την ημερομηνία αποχώρησης και για πέντε χρόνια να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς ως δευτέρου βαθμού υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στη μετοχική σύνθεση ή στη διοίκηση ΠΑΕ (ή σωματείου).

Εφόσον δε, επιτευχθεί ο προβιβασμός σε επαγγελματική κατηγορία, τότε η νέα ΠΑΕ ευθύνεται για τις οφειλές που άφησε η προηγούμενη σε ποσοστό 50%.

To Top