«Πανικός» της κυβέρνησης για τη λίστα των 26 κατηγορούμενων στο ποδόσφαιρο

Ενα θέατρο του παραλόγου επικρατεί από χθες το απόγευμα, όταν και ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Τζιάνι Ινφαντίνο και τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Η αρχική διαρροή που υπήρχε από κύκλους της ΓΓΑ και του Υφυπουργείου για το ότι ο Γενικός Γραμματέας της UEFA πήρε στα χέρια του λίστα με τους 26 κατηγορούμενους ως μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης», βρήκε απέναντί της τη διάψευση του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και της ΕΠΟ.

Η πληροφορία ότι ο Ινφαντίνο πριν αποχωρήσει από τη συνάντηση πήρε στα χέρια του ένα χαρτί με τους 26 κατηγορούμενους και την ιδιότητα του καθενός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έδειξε ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις και σε ανώτατο επίπεδο. Γιατί αν μπει στο «παιχνίδι» η UEFA τότε τα πράγματα κινδυνεύουν να γίνουν πολύ πιο δύσκολα. Η απάντηση μάλιστα του ισχυρού άνδρα της ομοσπονδίας σε ερώτημα δημοσιογράφων για το τι προβλέπεται σε περίπτωση που αποδειχθεί ενοχή, ήταν αυτή που προκάλεσε την αναταραχή.

Η διάψευση από τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ότι ο Ινφαντίνο όχι μόνο δεν παρέλαβε ποτέ τη λίστα αλλά ούτε είπε τη λέξη «αποκλεισμός» ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα λίγο αργότερα ενώ είχε προηγηθεί και η διάψευση από κύκλους της ΕΠΟ. Την ίδια ώρα ο Σταύρος Κοντονής δεν έκανε κάποια επίσημη δήλωση να τοποθετηθεί επί του θέματος αν και οι πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ ανέφεραν ότι ο Υφυπουργός θα έλυνε την… παρεξήγηση.

Η σημερινή μέρα πάντως αναμένεται πιο καθοριστική από το αν πήρε ή όχι τη λίστα με τους κατηγορούμενους ο Ινφαντίνο αφού θα υπάρξει η τελική επικοινωνία για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες διαφωνίες Κυβέρνησης-UEFA ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit. Από χθες, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία αφού η UEFA δέχθηκε να κληρώνονται τακτικοί δικαστές στα θέματα του ποδοσφαίρου όμως παραμένει αντίθετη με την αποβολή των ομάδων από την Ευρώπη απλά και μόνο με εντολή του Υφυπουργού. Το τελευταίο δείχνει ότι δεν θα αποτελέσει εμπόδιο πάντως αφού ο Κοντονής δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει κάποια άλλη πρόταση, η οποία θα γίνει αποδεκτή.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top