Πανιώνιος – Άρης: Ήρθε η ώρα η στατιστική να μην πει την αλήθεια!

Ο Πανιώνιος έχει το πλεονέκτημα έδρας γιατί πήρε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια με ρεκόρ 20-6, κάνοντας πολύ καλύτερη χρονιά από τον έκτο Άρη με ρεκόρ 13-13. Οι κίτρινοι μπαίνουν στην μάχη των πλέι οφ υπερτερώντας μόλις σε έναν τομέα, τα τρίποντα και είναι χειρότεροι σε όλες τις άλλες στατιστικές κατηγορίες από τον Πανιώνιο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, γιατί όπως είπε και ο Τζέρεμι Χαντ, άλλα στοιχεία παίζουν ρόλο στα πλέι οφ.

Ο Πανιώνιος είχε στην κανονική διάρκεια και καλύτερη άμυνα και καλύτερη επίθεση. Ήταν πιο εύστοχος από τις βολές και τα δίποντα, ήταν ομάδα που μοίρασε περισσότερες ασίστ κατά μέσο όρο, μάζευε περισσότερα ριμπάουντ από τον Άρη, έκανε περισσότερα κλεψίματα και λιγότερα λάθη.

Αυτό άλλωστε δικαιολογεί και την διαφορά των δύο ομάδων στην βαθμολογία. Ο Άρης υπερτερεί σε εμπειρία και τα πλέι οφ είναι μια διαδικασία που εν πολλοίς κρίνεται στην εμπειρία. Βέβαια, θα πρέπει να παίξει πολύ καλύτερο μπάσκετ η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου σε σχέση με το πρόσωπο που παρουσίασε στις δύο αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο στην κανονική διάρκεια, για να μπορέσει να κάνει το μπρέικ.

 

To Top