ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανσερραϊκός: “Δεν έχουμε χρήματα για μεταγραφές, παίρνουμε δανεικούς από ΠΑΟΚ”

Ο Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, νέος πρόεδρος του Πανσερραϊκού μίλησε στην ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ για το ρόστερ και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μεταγραφές, ενώ σημείωσε πως θα έρθουν δανεικοί τέσσερις παίκτες από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη μεταβίβαση των μετοχών στο όνομα του: «Οι πρώην μέτοχοι εκχώρησαν τις μετοχές σε εμένα. Δεν κατέβαλα χρήματα για να τις αποκτήσω. Παίρνω στους ώμους μου όλες τις μετοχές αλλά σε συμφωνία με τους παλιούς μετόχους. Ο κ. Κοράκης παραμένει στην ομάδα, είναι ο βασικός στυλοβάτης, έχει την τεράστια ευθύνη μαζί με εμένα για να πάει μπροστά η ομάδα, μαζί μας είναι και ο κ. Τρέντσιος ενώ αθόρυβα βοηθάει και ο κ. Κουρτίδης που τρέχει μέρα νύχτα για το σύλλογο και είναι κι αυτός στην ομάδα που αποτελούμε τη σπονδυλική στήλη για να σώσουμε τον Πανσερραϊκό. Όσον αφορά τις μετοχές  στην ουσία οι τρεις μας (Νικόλτσιος, Κοράκης, Τρέντσιος) τις διαχειριζόμαστε αλλά για τεχνικούς λόγους και για να έχουμε ελευθερία κινήσεων οι μετοχές πέρασαν σε εμένα. Ο Σερραϊκός λαός πρέπει να ξέρει ότι μαζί με τον κ. Κοράκη κάναμε και κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να διατηρήσουμε την ομάδα στη Football league».

Για τις επαφές που ξεκίνησε: «Ξεκινήσαμε έναν κύκλο επαφών, έχουμε θετικά αποτελέσματα αλλά ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή. Θεωρώ ότι οι επιχειρηματίες αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να βοηθήσουν τον Πανσερραϊκό. Μέρα με τη μέρα βρίσκουμε τα χρήματα που απαιτούνται για να ξεκινήσει η χρονιά. Προβλήματα θα υπάρξουν αλλά εμείς προσπαθούμε συλλογικά κάθε μέρα να λύνουμε ένα πρόβλημα. Την επόμενη εβδομάδα, 18 και 19 Αυγούστου ξεκινάμε την προετοιμασία μας και σήμερα θα αποφασίσουμε για να γίνει το βασικό στάδιο στη Βουλγαρία».

Για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη: «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση αυτή που κάναμε με το Δήμαρχο Σερρών τον κ. Αγγελίδη ο οποίος προσωπικά δεσμεύτηκε να βοηθήσει την ομάδα. Μάλιστα ο Δήμαρχος είναι θετικός κάποιος εκπρόσωπος του να μπει στο νέο Δ.Σ. που θα κάνουμε. Στο Δ.Σ. πρέπει να εκφράζεται όλη η κοινωνία των Σερρών. Επίσης ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να αναλάβει τη συντήρηση και τον καλλωπισμό του Δημοτικού γηπέδου. Δεν μπορεί αυτό το κόσμημα που έχει η πόλη μας στο κέντρο να είναι σε αυτήν την κατάσταση και ο Δήμαρχος με μεγάλη του χαρά ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει από όλες τις πλευρές σε αυτό έτσι ώστε το γήπεδο να γίνει ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης».

Για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Μέγκλα: «Ο κ. Μέγκλας μου υποσχέθηκε ότι και σε προσωπικό επίπεδο γιατί έχει εμπειρία και ξέρει από ποδόσφαιρο αλλά και ως Επιμελητήριο θα βοηθήσει την ομάδα. Ο κ. Μέγκλας γνωρίζει που «πονάει» μια ομάδα και τι ανάγκες έχει στη Β εθνική. Η συνάντηση μαζί του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ παραγωγική ενώ ενδιαφέρθηκε να μας βρει χώρους για τις προπονήσεις της ομάδας και να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Συζητούσαμε μέχρι αργά το βράδυ για το θέμα τον γηπέδων και την εξεύρεση λύσης και ο κ. Μέγκλας προσωπικά ασχολήθηκε για αυτό λέω ότι ήταν παραγωγική η συνάντηση μαζί του. Εμείς άμεσα θα λύσουμε το πρόβλημα κι έχουμε δύο επιλογές, δύο εναλλακτικές λύσεις που μας πρότεινε ο κ. Μέγκλας ενώ θα αρχίσουμε να προετοιμάζουμε την κατασκευή δύο γηπέδων και πιστεύω το Μάρτιο να είναι έτοιμα για να μην έχει ξανά πρόβλημα η ομάδα».

Για τις επόμενες συναντήσεις που θα κάνει: «Τις επόμενες μέρες θα συναντηθώ με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού, με τους παλαίμαχους και τους εκπροσώπους των φιλάθλων. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα γιατί έχουμε και πολλά άλλα θέματα να λύσουμε».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Ξεκινάμε με μια βάση 13 ποδοσφαιριστών. Είναι ο περσινός κορμός της ομάδας ενώ θα αξιολογήσει ο προπονητής μας παιδιά και από τη δεύτερη ομάδα που θα προωθηθούνε στην πρώτη. Εμείς διαθέσαμε στο νέο προπονητή αυτά τα άτομα, σίγουρα αυτός θα κάνει κάποιες αλλαγές αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσουμε σε νέες μεταγραφές. Λέμε την αλήθεια για να ξέρει ο κόσμος ότι δεν τον κοροϊδεύουμε. Αν είχαμε τη δυνατότητα θα το κάναμε. Βλέπουμε ότι υπάρχουν ανάγκες, ο προπονητής βλέπει το τι χρειάζεται η ομάδα αλλά δεν έχουμε λεφτά. Πρέπει πρώτα η ομάδα να ρολάρει. Κάθε μέρα τρέχουμε για να λυθεί το οικονομικό και θα βρούμε λύσεις. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το σύλλογο βιώσιμο. Πιστεύουμε σε αυτούς τους παίκτες. Το ρόστερ που έχουμε τώρα είναι δυνατό απλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να το ενισχύσουμε. Αυτοί οι παίκτες είναι καλοί. Είναι παίκτες υψηλού επιπέδου και πέρυσι η ομάδα με αυτό το ρόστερ τερμάτισε 7η. Δείτε τις ομάδες που ήταν πάνω από εμάς. Όλες είχαν μεγάλα μπάτζετ. Επίσης θα έρθουν τέσσερις παίκτες από τον ΠΑΟΚ και στη φάση που βρισκόμαστε αυτό είναι μια σημαντική βοήθεια».

Για την επιλογή του προπονητή Σάκη Αναστασιάδη: «Ήταν συλλογική επιλογή. Θέλαμε σε αυτή τη φάση, στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας ο προπονητής να είναι Σερραίος και εκτιμήσαμε ότι ο Σάκης Αναστασιάδης είναι πιο κατάλληλος για αυτό. Μάλιστα όπου πάω μου λένε «καλή επιλογή που πήρατε Σερραίο προπονητή». Εμείς από το βαθμό που μπορούμε να τον βοηθήσουμε θα το κάνουμε αλλά τον είπαμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα. Οπότε ο Σάκης αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για να δημιουργήσει μια καλή ομάδα. Τα χρήματα θα έρθουν αλλά οι μεταγραφές είναι μέχρι τέλους Αυγούστου. Έτσι θα πορευτούμε μέχρι το Δεκέμβριο και τότε θα κάνουμε κι άλλες κινήσεις. Εμείς πήραμε την ευθύνη να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία γιατί θα ήταν άσχημο και υποβιβαστεί».

Το μήνυμα του στους φιλάθλους: «Θα έλεγα στους φιλάθλους να είναι δίπλα στην ομάδα. Να τη στηρίξουνε και στα διαρκείας που θα βγάλουμε. Θα κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια, να έχουμε πάρα πολλά διαρκείας γιατί αυτό θα βοηθήσει οικονομικά την ομάδα. Θα ήθελα όλοι οι φίλαθλοι και οι οικογένειες τους να προμηθευτούν διαρκείας για να βοηθήσουν την ομάδα. Θα κάνουμε ειδικές τιμές για φοιτητές, για άνεργους, για οργανωμένους φιλάθλους. Θέλουμε το γήπεδο να αρχίσει να γεμίζει. Ο κόσμος να είναι δίπλα στην ομάδα. Δεν θέλω να μας χαϊδεύουν τα αυτιά αλλά εκ του ασφαλούς κριτική δεν θέλω. Δικαιούται να κάνει κριτική αυτός που είναι δίπλα στην ομάδα και «χύνει» ιδρώτα για την ομάδα. Εμείς λέμε την αλήθεια στους φιλάθλους γιατί το ερώτημα ήταν η ομάδα ή να διαλυθεί ή να μείνει κι εμείς εκτιμήσαμε ότι πρέπει πάση θυσία να κάνουμε την προσπάθεια και με προσωπικό κόστος να κρατήσουμε την ομάδα στη Β εθνική και από τώρα να προετοιμαζόμαστε για να γίνει βιώσιμη η ομάδα».

Για τη θέση που κατέχει και το πώς αισθάνεται για αυτό: «Εγώ βλέπω ότι αυτοί που με χαιρετάνε στους δρόμους της πόλης, ο χαιρετισμός δεν αφορά το πρόσωπο μου αλλά το όνομα του Πανσερραϊκού. Με χαιρετάνε ως πρόεδρο του Πανσερραϊκού, νιώθω πολύ ευχάριστα για αυτό και εγώ αυτόν τον τίτλο θα τον τιμήσω. Εκεί επιβεβαιώνεται ότι ο Πανσερραϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, μια ιδέα και πρέπει να ταυτιστεί με τη Σερραϊκή κοινωνία».

To Top