ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανταζής: “Ευχαριστώ τον Καρυπίδη, τεράστιο κεφάλαιο ο Χαριστέας – Να σηκώσουμε το Κύπελλο”

Ο Βαγγέλης Πανταζής επέστρεψε στον Άρη ως επικεφαλής του ιατρικού τιμ και μίλησε για αυτό το γεγονός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του αλλά και την πεποίθησή του για την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8…

Για την πορεία του στον χώρο:

Ήμουνα γιατρός αγώνων 3-4 χρόνια στην ΕΠΣΜ, μετά πήρε μετάθεση στην Ξάνθη άλλα έξι χρόνια, και επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη δέθηκα με τον Άρη όλα αυτά τα χρόνια σαν γιατρός.

Για το αν μετάνιωσε ποτέ που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο:

Επειδή αγαπούσα το ποδόσφαιρο από μικρός, παρακολουθούσα και έπαιζα ως ερασιτέχνης δεν μετάνιωσα ποτέ που ασχολήθηκα. Ερχόμουν πάντα στο γήπεδο με ευχαρίστηση και χαρά. Μου άρεσε όλο αυτό.

Για τους τραυματισμούς που έχουν περάσει από εκείνον:

Έχουν περάσει πάρα πολλοί τραυματισμοί από τα χέρια μου. Άλλες φορές ήταν εύκολα, άλλες πάρα πολύ δύσκολα. Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά. Είναι μία τεράστια ευθύνη το να ασχοληθείς με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είναι η καριέρα τους, και φυσικά αν υπάρξει πρόβλημα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα. Ιδίως μέσα στο γήπεδο η δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει σε δευτερόλεπτα να αποφασίσεις το αν ένα παιδί μπορεί να συνεχίσει ένα παιχνίδι.

Για το κομμάτι της ψυχολογίας:

Πρέπει να είσαι φίλος με τους ποδοσφαιριστές, ιδίως με τα παιδιά που είναι στον πάγκο πρέπει να έχεις μία καλή σχέση. Δεν γίνεται να μην στεναχωριέται ένα παιδί που δεν παίζει, πρέπει να βοηθάς και εκεί και να τους στηρίζεις.

Για το ποιος είναι ο πιο δύσκολος τραυματισμός:

Το δύσκολο είναι όταν υπάρχει συνδυασμός. Δύο ή τρεις σύνδεσμοι μαζί. Εκεί και το χειρουργείο είναι πολύ δύσκολο και η αποκατάσταση μακρόχρονη.

Για το αν έχει δημιουργήσει σχέσεις:

Φυσικά, έρχονται ακόμη και τώρα άνθρωποι και μιλάμε. Το ποδόσφαιρο δένει τους ανθρώπους, δημιουργούνται μεγάλες φιλίες και όταν υπάρχει τα επεισόδια στεναχωριέμαι αφάνταστα, γιατί το ποδόσφαιρο είναι για να διασκεδάζεις.

Για την κατάσταση που υπάρχει:

Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρχει προσοχή και να εφαρμοστούν ακριβώς τα πρωτόκολλα. Έχουμε πάρει το πρωτόκολλο, το έχουμε δει προσεκτικά και πρέπει να εφαρμόσουμε την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ενώ συνέχισε:

Έχω έναν συνεργάτη, τον Γιάννη τον Χρήστου που θα είναι πάντα κοντά στους ποδοσφαιριστές, θα είναι αυτός που θα ασχολείται με τα καθημερινά.

Για το αν είναι πιθανό να υπάρξουν τραυματισμοί:

Σίγουρα μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί. Παίζει σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο η μακρόχρονη αποχή που υπάρχει. Εύχομαι όμως να μην υπάρχουν τραυματισμοί.

Για την πανδημία:

Θα πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, το χέρια μας πρέπει να είναι πάντα καθαρά και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Για το ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε σωστά τα πράγματα:

Κάνανε τεράστια δουλειά. Πάρθηκαν πολύ έγκαιρα τα μέτρα και μας έσωσαν.

Για το αν μπορεί να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα:

Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει κόσμος. Ας είναι αραιωμένοι, όπως στην καφετέρια. Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους είναι σούπα ανάλατη. Το θέμα είναι πως να μπορέσουμε στην είσοδο και την έξοδο να περιορίσουμε τον συνωστισμό.

Για το αν θα μιλήσει με τα παιδιά:

Γνωρίζομαι με τα περισσότερα παιδιά. Θα έρθει η ευκαιρία να τους πούμε και κάποια πράγματα. Κυρίως μέτρα προφύλαξης.

Για τον Άρη:

Να πάρει φέτος το κύπελλο! Αν το πάρει θα κλείσω και την καριέρα μου. Εύχομαι ολόψυχα να πάρουμε το κύπελλο. Τόσα χρόνια φτάσαμε πολλές φορές στην πηγή και νερό δεν ήπιαμε. Τέσσερις φορές πήγαμε.

Για τον Άγγελο Χαριστέα που γνώριζε από το παρελθόν:

Με τον Άγγελο είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις. Και ως προπονητής και μετά κρατούσαμε επαφή. Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου και είναι απαραίτητος για τον Άρη.

Ενώ τέλος είπε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Καρυπίδη. Έχουμε άριστες σχέσεις και εκείνος πήρε την πρωτοβουλία να επιστρέψω.

To Top