Παντελίδης: “Αυτή είναι η αλήθεια για τις κράμπες και τη φυσική κατάσταση των παικτών”

Ο πρώην γυμναστής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, Σάκης Παντελίδης, μίλησε σχετικά με την φυσική κατάσταση των παικτών, με αφορμή τους πολλούς τραυματισμούς κατά το χθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

Για τα εργομετρικά των παικτών και το γεγονός ότι έχουν υποστεί πολλές θλάσεις:

«Μετά λύπης μου είδα αυτά που συνέβησαν χθες. Νομίζω ότι οι προσωπικές κρίσεις δεν έχουν τόση σημασία. Οι αριθμοί μιλάνε. Εγώ είμαι στην διάθεση της διοίκησης. Έχω τα αποτελέσματα και μπορώ να τα δώσω στον καθένα για τα αξιολογήσει. Όσον αφορά τα εργομετρικά, τίποτα δεν έγινε τυχαία. Οι μετρήσεις είναι πάνω από το μέσο όρο της Σούπερλιγκ. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μετράνε μόνο τα εργομετρικά».

Για το αν παίζει ρόλο το αν ένας γυμναστής αλλάξει το πρόγραμμα εκγύμνασης:

«Σίγουρα, παίζει ρόλο και ο τρόπος προπόνησης. Κάθε προπονητής και γυμναστής έχει την δική του μέθοδο. Η δική μας προπόνηση ήταν ελεγχόμενη και όλες είναι καταγεγραμμένες στο σύστημα που είχαμε, το Πόλαρ».

Για το αν μπορεί το νέο τεχνικό τιμ να μην χρησιμοποιεί το Πόλαρ:

«Αν δεν το δουλεύει, είναι ένα πρόβλημα. Μέσα από το κομπιούτερ μπορείς να δεις την επιβάρυνση και να προγραμματίσεις την προπόνηση του κάθε ποδοσφαιριστή».

Για το πού μπορεί να οφείλονται οι κράμπες;

«Η κράμπα είναι ένα τραυματισμός που μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική κόπωση ή σε απροπονησία, αλλά νομίζω ότι αν ήταν απροπονησία θα φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα, δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος, αλλά ξέρω πως οι παίκτες ήταν μυϊκά σε άριστη κατάσταση. Αν ήταν κάτι να εμφανιστεί θα εμφανίζονταν στους 3,5 μήνες».

Για το αν μίλησε ποτέ με το νέο γυμναστή:

«Όχι δεν έκανα ποτέ συζήτηση με τον νέο γυμναστή. Το καλύτερο είναι να ενημερώνεις. Δεν σας κρύβω ότι όταν έφυγα από μία ομάδα, ο νέος γυμναστής περίμενε να βρει ένα χάος. Κάθισα και τον ενημέρωσα δύο μέρες. Το σημαντικότερο για όλους είναι να βελτιώνεται η ομάδα και αυτό έρχεται και μέσα από την ενημέρωση του τι έγινε».

Για το αν είναι καλό που έγινε μίνι προετοιμασία από το νέο τεχνικό τιμ:

«Αυτή η ομάδα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Το πιο σημαντικό θέμα είναι το τι γίνεται  την Κυριακή. Εκεί πρέπει να έχουν ενέργεια και ξεκούραση οι παίκτες. Αν τους καταναλώνεις όλη την ενέργεια στην προπόνηση, δεν θα έχουν στον αγώνα. Όταν σου ξεφεύγει ο όγκος και η ένταση στις προπονήσεις, τότε στους αγώνες οι παίκτες πάνε λιγότερο φρέσκοι. Εγώ στα 11 χρόνια της διαδρομής μου έχω γύρω στις 11 θλάσεις. Δηλαδή μέσο όρο μία θλάση τον χρόνο», για να προσθέσει:

«Αυτή την στιγμή μπορεί ο καθένας να βγάλει ένα συμπεράσματα του. Ο εργοφυσιολόγος έχει τα αποτελέσματα.  Ακόμη και εγώ να μην έχω τη διάθεση, που την έχω, έχει όλα τα αποτελέσματα στη διάθεσή του και μπορούν να τα πάρουν.  Όταν έδειξα στον Μιλίνκοβιτς τα εργομετρικά, είπε ότι είναι πολύ καλά. Ο Μίλινκοβιτς είπε ότι ‘είμαστε σε καλή κατάσταση’».

Για το αν παίζουν ρόλο οι διπλές προπονήσεις:

«Έχει σχέση με τον όγκο και την ένταση. Μπορούν να γίνονται διπλές προπονήσεις κάθε μέρα αρκεί να μην υπερβαίνουν τον όγκο. Αν γίνονται με προγραμματισμό, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

To Top