Παπαγεωργίου: “Άθλος το πρωτάθλημα του 1979”

Ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης μίλησε για την βράβευση των πρωταθλητών του 1979, την πορεία των κιτρινόμαυρων, αλλά και το All Star Game.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8.

Για την εκδήλωση μνήμης της ομάδας του ‘79 στο ημίχρονο του Άρης – Πανιώνιος

Ήταν μια σκέψη που υπήρχε στο μυαλό μου από πέρυσι ακόμα και είχα ενημερώσει όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τον Δημήτρη Γουλιέλμο ότι την χρονιά που μας έρχεται συμπληρώνονται 40 χρόνια από την χρονιά-σταθμός, από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος το οποίο κατά την άποψη μου υπήρξε ένας άθλος. Έτσι λοιπόν, είχαμε προγραμματίσει σε ανύποπτο χρόνο μια εκδήλωση τιμής για όλα τα παιδιά και τον προπονητή. Εκτιμήσαμε και θεωρήσαμε πολύ καλή την συγκυρία του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο και έτσι κάναμε μια λιτή αλλά πολύ ουσιαστική εκδήλωση που νομίζω ότι χάρηκε όλος ο αθλητικός κόσμος της Ελλάδας γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Άρης ξέρει να τιμάει όπως πρέπει την ιστορία του και τους αθλητές του

Για τον αν σκέφτεται να βραβεύσει κι άλλες ομάδες που έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία του Άρη

Με την πολλαπλή ιδιότητα μου, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαι και πρόεδρο των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Άρη, ήδη υπάρχει στο μυαλό μου και προγραμματίζουμε κι άλλες εκδηλώσεις. Δεν θέλω να αποκαλύψω ακόμα κάτι γιατί είναι μεγάλες οι εκπλήξεις που ετοιμάζουμε. Σύντομα θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα που θα φέρει στις μνήμες όλων των Αρειανών τις μεγάλες στιγμές του Άρη και τους μεγάλους πρωταγωνιστές.

Για τα συναισθήματα του από την αναγνώριση του κόσμου όλων των ηλικιών

Είναι κάτι που λέω πάντοτε. Ο Άρης ξεχωρίζει για πολλούς λόγους, είναι μια καθαρά μπασκετική ομάδα γιατί από το ανοιχτό της ΧΑΝΘ όταν ήμουν ακόμα παιδάκι θυμάμαι το γήπεδο γέμιζε, ξεχείλιζε από κόσμο και εκτιμώ πως οι φίλοι του Άρη ξέρουν από μπάσκετ, ξέρουν από ιστορία του συλλόγου και μάλιστα ξέρουν να τιμούν με τον καλύτερο τρόπο τους αθλητές που φόρεσαν την κίτρινη φανέλα.

Έτσι λοιπόν, κατά μια έννοια δεν με εξέπληξε το γεγονός της εντυπωσιακής προσέλευσης αλλά και οι εκδηλώσεις του κόσμου ιδιαίτερα από νεαρής ηλικίας άτομα οι οποίοι έμειναν στο ημίχρονο και συμμετείχαν στην εκδήλωση τιμής. Νομίζω ήταν κάτι που το άξιζαν, παιδιά που κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς ουσιαστικό οικονομικό όφελος προσέφεραν υπηρεσίες στον σύλλογο και κορυφαία στιγμή ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος που άνοιξε την λεωφορο των μεγάλων επιτυχιών, αυτό που καθιέρωσε τον Άρη ως Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ.

Για τις επετειακές φανέλες

Είναι γεγονός ότι υπήρξε ένα ξαφνικό ξάφνιασμα. Εγώ βέβαια επεσήμανα ότι είναι πολυάριθμοι οι φίλου του Άρη και θα ανταποκριθούν με το καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα, αλλά πραγματικά βγήκε ένας περιορισμένος αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί με την ζήτηση που έχει αυτή η φανέλα. Εγώ έχω δεχτεί τηλέφωνα και από το εξωτερικό ακόμα και ήδη έχει δρομολογηθεί η επόμενη φάση, να κυκλοφορήσουν περισσότερες φανέλες.

Για την συγκίνηση που ξανασυνάντησε την παλιά του ομάδα

Με τους περισσότερους έχουμε συχνή επαφή και με μερικούς καθημερινή μπορώ να πω. Ανταλλάσσουμε απόψεις, μιλάμε και για τα παλιά και για το σύγχρονο μπάσκετ. Ούτως ή άλλως ανέλαβα τον κύκλο επαφών με την ιδιότητα του Προέδρου της ΚΑΕ αλλά και των παλαίμαχων. Είχα ήδη μιλήσει με όλους αλλά η συγκίνηση ήταν μεγάλη την είδα και αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων των παλιών μου συναγωνιστών. Ήταν πραγματικά συγκινητικές οι στιγμές που ζήσαμε, θα έλεγα μοναδικές και εύχομαι όλοι οι αθλητές να έχουν αυτήν την χαρά να ζήσουν τέτοιες μεγάλες στιγμές.

Για την αθλητική του φόρμα και την επιλογή του για το All Star Game

Κατά βάση είναι συγκροτημένη η φιλοσοφία και η στάση ζωής μου που είμαι πάντα άνθρωπος του μέτρου, προσέχω την διατροφή μου και στο μέτρο του χρόνου που μου δίνεται γιατί στην νευραλγική και πολύ υπεύθυνη θέση που έχω δεν μου μένουν πολλά περιθώρια χρόνου. Προσπαθώ επίσης, να διατηρώ την επαφή με το γήπεδο όποτε μπορώ. Όλο το σύστημα αξιών αλλά και αρχών μαζί με την διατροφή και την δια βίου άθληση νομίζω έχει τα αποτελέσματα που φαίνονται άλλωστε.

Ήταν μια πρόσκληση-πρόκληση που με ξάφνιασε γιατί δεν θα έπρεπε να ξεχνάμε ότι είμαι μιας σεβαστής ηλικίας πλέον, διάγω την ώριμη ηλικία και απ’ ότι ξέρω τα άλλα παιδιά ήταν μέχρις πρόσφατα εν ενεργεία, 40άρηδες κατά μέσο όρο. Έτσι λοιπόν, ξαφνιάστηκα όταν δέχθηκα αυτό το τηλεφώνημα, βέβαια με χαρά ανταποκρίθηκα. Είναι μεγάλη η τιμή να συμμετάσχει κανείς σε ένα κορυφαίο γεγονός που αφορά τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ. Προσπάθησα να είμαι συνεπής όσον αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που με περιμένουν.

Είχα πρόσφατα και ένα σοβαρό ατύχημα, έναν σοβαρό τραυματισμό στο δεξί μου χέρι αλλά θα δούμε πως θα τα καταφέρουμε. Θα δώσω οπωσδήποτε το παρόν. Δεν ξέρω αν θα είμαι στην φάση που πρέπει και στον βαθμό που πρέπει έτοιμος, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είμαι μέσα στην ομάδα και στον βαθμό που θα μου επιτραπεί από τους γιατρούς θα συμμετάσχω και θα αγωνιστώ. Μην ανεβάζουμε τον πήχη, η δική μου παρουσία θα είναι καθαρά συμβολική γιατί θα είμαι ο μοναδικός τόσο ώριμης ηλικίας, όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Για την συμπεριφορά και τα πειράγματα των παικτών του Άρη που τον βρουν αντίπαλο

Συναντιόμαστε καθημερινά με τα παιδιά και πειραζόμαστε κατά κάποιο τρόπο. Θα δούμε στο γήπεδο. Μου έκανε εντύπωση ο σεβασμός με τον οποίο μου μιλούν τα παιδιά, είναι εξαιρετικά, έχουν ήθος. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να προσθέσουμε και να τα τιμήσουμε που αυτήν την στιγμή αγωνίζονται στον Άρη, πέρα του ταλέντου τους είναι εξαιρετικά όσον αφορά την ευγένεια, συμπεριφορά και το ήθος τους.

Λίγα λόγια για το All Star Game

Εκτιμώ ότι το Αλεξάνδρειο στην μνήμη όλων των φιλάθλων του μπάσκετ είναι χαρακτηρισμένο στο κατεξοχήν μπασκετικό γήπεδο είναι ένας πραγματικά ναός του μπάσκετ στο γήπεδο αυτό έχουν γραφτεί οι μεγαλύτερες και πιο χρυσές σελίδες του Ελληνικού μπάσκετ και νομίζω ότι είναι αυτό που έπρεπε να γίνει, πέρασαν 23 χρόνια ώστε να έρθει ξανά στην Θεσσαλονίκη και στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον είναι ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

To Top