Χωρίς κατηγορία

Παπαγεωργίου: "Αν είναι φερέγγυος ο Όλιβερ πρέπει να μιλήσουμε μαζί του! Υπάρχουν κι άλλοι δυο ομογενείς για Άρη"

Ο Χάρης Παπαγεωργίου μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης σχετικά με τον Λουίς Όλιβερ και την πρόθεση εμπλοκής του στον Άρη.

“Έχουμε το σχέδιο της πρότασής του, αν αποδείξει ο κ. Όλιβερ ότι είναι φερέγγυος τότε πρέπει να μιλήσουμε μαζί του” είπε χαρακτηριστικά στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”, ενώ υποστήριξε ότι: “Έχουμε άλλες δυο προτάσεις για τον Άρη από Έλληνες ομογενείς. Ο ένας από την Αυστραλία και ο άλλος από την Αμερική”.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χάρης Παπαγεωργίου :

Για τις επαφές με τον Ισπανό επιχειρηματία : “Στον Άρη υπάρχει διαχρονικά μια τάση δραματοποίησης των καταστάσεων και των γεγονότων. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εγώ δουλεύω νυχθημερόν για το καλό του Άρη, αυτό είναι δεδομένο. Στην επιτροπή διαχείρισης κρίσης, αλλά και δημόσια, είπα ότι υπάρχουν κι άλλες προτάσεις σε εξέλιξη, τις οποίες επεξεργάζομαι και θέλουν τον χρόνο τους. Λειτουργώ πάντα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και εξετάζω όλες τις περιπτώσεις.

Θεώρησα, λοιπόν, σωστό ανοίγοντας το παιχνίδι των προτάσεων προς τον Άρη, να διερευνήσω μια πρόταση, που ήρθε χθες απο συγκεκριμένο άτομο. Συναντήθηκα στην Αθήνα, μου υποσχέθηκαν ότι θα πάρω στα χέρια μου και εγγράφως αυτά που μου είπαν, και εχω στα χερια μου ενα e-mail με την πρότασή του. Έαν είναι φερέγγυος και αξιόπιστος είναι ένα άλλο θεμα και εάν είναι φερέγγυος πρέπει να μιλήσουμε μαζί του. Με το e-mail, μας διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμος να καταβάλει 1,5 εκατομμύριο ευρώ φέτος στην Γ΄ Εθνική κι αν ανέβει η ομάδα και γίνει η νέα ΠΑΕ, να καταθέσει μία εγγυητική τραπέζης για 4 εκατομμύρια ευρώ στον ΑΣ.

Για την συμφωνία με τον κ. Γαλανό : Ο χρόνος ήταν πιεστικός, από τη στιγμη που αποκλείστηκαν κάποιες λύσεις, που είχαν προκύψει την τελευταία βδομάδα, κάναμε αυτή την προοπτική συνεργασίας με κ. Γαλανό. Στην κουβέντα, που κάναμε παρουσία όλων των μελών της επιτροπής διαχείρισης κρίσης, και τέθηκε το θέμα της συνεργασίας, είπε ο κ. Γαλανός, ότι αν προκύψει ισχυρός επενδυτής και μάλιστα χρησιμοποίησε τη λέξη “βουνό”, ο ίδιος θα το αντιληφθεί και θα αποσυρθεί. Έτσι η προσπάθεια διερεύνησης προθέσεων και πιο μόνιμης συνεργασίας με έναν μεγάλο επενδυτή είναι χρέος μου προς τον σύλλογο να γίνει.

Για το αν αισθάνεται ότι μπορεί να προκύψει κάτι πολύ καλό : “Εγώ είμαι συναισθηματικός απόλυτα, αλλά εδώ συναισθήματα δεν χωρούν. Αυτό, που θα πρέπει να δώσουν ως διαβεβαίωση, είναι αυτή την εγγυητική επιστολή τραπέζης, που υποσχέθηκαν να δώσουν. Αν την έχω στα χέρια μου, θα πει ότι είναι αξιόπιστοι συνομιλητές και μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλιώς ας θεωρήσουμε ότι ήταν απλά μια προσπάθεια, μια τολμηρή πρωτοβουλία του προέδρου του Άρη να προσπαθήσει να δώσει λύση στο αδιέξοδο του συλλόγου”

Για τα χρήματα που προτίθεται να βάλει ο Όλιβερ : “Το 1,5 εκατομμύριο είναι άμεσα καταβλητέο. Έχω στα χέρια μου το e-mail. Ο πρώτος όρος αναφέρει πως η οικονομική συμμετοχή του στη Γ’ Εθνική, θα είναι σταδιακά μέσα στη σεζόν ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Θα καταβάλει άμεσα 300.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα και στην πορεία τα υπόλοιπα για τις ανάγκες της ομάδας, αλλά και για ενίσχυση τον Ιανουάριο. Και ο στόχος την επόμενη σεζόν στη Β’ Εθνική, είναι να καταθέσει ως κεφάλαιο 4 εκατομμύρια ευρώ. Το δικό μου χρέος, είναι να διερευνώ και να προσπαθώ να βρω τον πιο φερέγγυο και καλύτερο συνομιλητή και η απόφαση δεν θα ληφθεί μόνο από μένα, αυτό είναι ξεκάθαρο”

Για το αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις : “Σας αποκαλύπτω ότι υπάρχουν άλλες δύο προτάσεις, που θέλουν φυσικά τον χρόνο τους. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Υπήρχε μία σπουδή να κλείσουμε όπως – όπως συμφωνίες. Εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης. Θέλει το χρόνο του, ο Άρης είναι σε καλή τροχιά, βέβαια δεν είναι ευτυχία να παίζει στην Γ΄ Εθνική, αλλά αν το δει κάποιος σαν οικονομική επένδυση, όπως το βλέπουν οι ξένοι, έχει καλές προοπτικές.

Η μία περίπτωση είναι ενός Ελληνοαυστραλού, ο οποίος επί 40 χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αυστραλία και θα έρθει στην Ελλάδα σε 4 εβδομάδες για να συζητήσουμε.

Και υπάρχει στα σπάργανα και κάτι από τις ΗΠΑ, με έναν Ελληνοαμερικάνο. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, υπάρχουν προτάσεις, δεν ξέρω ποσο σοβαρές είναι, θα το δούμε. Επαναλαμβάνω ότι δικό μου χρέος, είναι να ψάξω την καλύτερη λύση για τον Άρη. Το πιο εύκολο για μένα, θα ήταν να δώσω την ομάδα και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Νιώθω, όμως, ότι έχω μία ευθύνη, είμαι ανήσυχος άνθρωπος, και αφουγκράζομαι την αγωνία των Αρειανών”.

Για το αν υπήρχε βιασύνη να δοθεί η ομάδα στον Γαλανό : “Εγώ δεν έχω πιεστεί, ούτε βιαστεί. Απλά υπήρχε μία σπουδή από μέρους όλων των Αρειανών κι επειδή ας μην ξεχνάμε ότι ο Α.Σ, πήρε το τμήμα την προηγούμενηΤετάρτη, αστραπιαία ενήργησα για να μην οδηγηθούμε σε μονόδρομο λύσης Γαλανού. Το όφειλα στο σύλλογο. Θεώρησα χρέος μου να ανοιξω κι αλλες προοπτικές. Υπήρχαν οι γνωστές λύσεις του κ. Αρβανιτίδη και των επιφανών Αρειανών, που προσέγγισα, αλλά δεν προχώρησαν.

Για την περίπτωση των επιφανών Αρειανών : “Είχε αναλάβει ο κ. Ραμπότας να συναντήσει ανθρώπους, το ίδιο κι εγω, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση που περίμενα. Το ιδανικό θα ήταν να προκύψει λύση μέσα από τη μεγάλη οικογένεια του Άρη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Σε συζητήσεις, που έκανα με τον κ. Καλαϊτζίδη, διαπιστώσαμε ότι τα ποσά είναι συγκεκριμένα κι όχι τεράστιια, και θα μπορούσε η Αρειανή οικογένεια, με τους γνωστούς επιχειρηματίες φίλους του Άρη, να στηρίξει την προσπάθεια. Νιώθω μια απογοήτευση, που δεν ανταποκρίθηκαν και μοιραία οδηγηθήκαμε στη λύση Γαλανού”

Για το αν ο Γαλανός πρέπει να νιώθει θιγμένος : “Τα πράγματα είναι σαφή. Έχω διαβεβαιώσει τον κ. Γαλανό ότι ο ΑΣ θα είναι στο πλευρό του, στις προσπάθειές του, αλλά παράλληλα, διαισθανόμενος την ευθύνη, που έχω, προσπαθώ να διερευνήσω μια πιο μόνιμη λύση. Ο ίδιος άλλωστε είπε ότι αν έρθει μεγάλος και αξιόπιστος επενδυτής θα αποχωρήσει. Προχωρώντας με τον κ. Γαλανό, αλλά βλέπουμε και το αύριο”.

Για το αν θα έχει ρόλο και με τον Όλιβερ ο Γαλανό : “Στο e-mail που έχω μπροστά μου αναφέρει σχετικά με τον κ. Γαλανό : Να δημιουργηθεί μία επιτροπή για το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο εκ της κείμενης νομοθεσίας υπάγεται στον ΑΣ και ασφαλώς θα είστε επικεφαλής εσείς ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο κ. Γαλανός και 2-3 εκπρόσωποι δικοί μας. Έχει και τον κ. Γαλανό. Ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Ο Άρης είναι πολύ πληγωμένος, δεν χρειάζεται παραπληροφόρηση”.

Σχετικά με το αν κινδυνεύει η ενότητα : “Η πρώτη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε, είναι να υπάρχει. Το γωνικό μαγαζί υπάρχει, μόνο αν υπάρχει ενότητα, συσπείρωση και καλή διάθεση απ΄ όλους. Αλλιώς δεν υπάρχει γωνιακό μαγαζί. Θα παρακαλούσα όλα τα ΜΜΕ να προσέξουν ιδιαίτερα, είναι πολύ εύθραυστα τα πράγματα, μη χαλάσουμε αυτό το καλό κλίμα. Είμαι ειλικρινής, σας διάβασα κομμάτια από το e-mail που πήρα. Αν δεν προχωρήσει αυτή η υπόθεση, θεωρώ ότι έχω δώσει δείγματα, ως θεματοφύλακας, δεν θα δώσουμε σε κανέναν εύκολα την ομάδα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος είναι κουρασμένος, έχει καχυποψία και απαξιωτικήξ διάθεση, αλλά η ισοπέδωση των πάντων δεν είναι καλό πράγμα. Νομίζω ότι έχω δώσει δείγματα, δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τα πάντα. Προσπαθώ για το καλύτερο, αυτό ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει;”.

Για το αν έχουν βγει τα δελτία και το αν θα αντέξει αγωνιστικά ο Άρης :

“Συζητώ καθημερινά με τον κ. Καλαϊτζίδη, τον σέβομαι απόλυτα, τα αγωνιστικά θέματα αφορούν τον κόουτς. Το πρωί ήμουν στην ΕΠΣΜ και προσωπικά ανέλαβα αυτό το πράγμα. Τα διαδικαστικά τα τρέχουμε, για να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Κυριακής. Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιαστήκαμε όλοι μας, ελπίζαμε ότι θα υπάρχει μια μικρή αναβολή, αντιλαμβανόμενοι όλοι στην ΕΠΟ ότι ο Άρης ταλαιπωρήθηκε τελευταία και δεν ήταν έτοιμος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα”.

Για το αν νιώθει έτοιμος για τον πόλεμο που ξεκινά : “Είμαι ετοιμοπόλεμος, εδώ και πολλά χρόνια. Το καθεστώς που υπάρχει, το έχω νιώσει και ως αθλητής. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, υπάρχουν εξαιρετική άνθρωποι. Θέλω ενότητα και συσπείτρωση, να το θυμόμαστε όλοι. Είναι ίσως η πιο κρίσιμη καμπή του Άρη”.

To Top