Παπαγεωργίου: “Αυτοδιοίκητο του Γαλανού στο ποδόσφαιρο, αλλά θεματοφύλακας ο ΑΣ”

Ο Πρόεδρος του ΑΣ Άρη Χάρης Παπαγεωργίου ένα 24ωρο μετά την απόφαση του ερασιτέχνη να δώσει το χρίσμα στον Γιώργο Γαλανό για την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το αν οριστικοποιήθηκε η συμφωνία και βάσει ποιας φόρμουλας: «Ήδη είμαστε στη μέση μιας  σύσκεψης με τους νομικούς του ΑΣ και διαμορφώνουμε από κοινού ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο πιστεύω ότι τα επόμενα 24ωρα  θα είναι έτοιμο και θα το παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου. Για μένα από την αρχή που τέθηκαν διάφορα θέματα,  θα έλεγα μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες η  διοίκηση του ΑΣ βρέθηκε προ αδιεξόδων, όλοι παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό , μέρα με τη μέρα  τις εξελίξεις και με ιδιαίτερη αγωνία τα  τεκταινόμενα στον Άρη. Για μένα υπήρχε ένα τετράπτυχο το οποίο έπρεπε να  το διαφυλάξω ως κόρη οφθαλμού.

Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι  ο ΑΣ  αποτελεί το θεματοφύλακα του συλλόγου. Έτσι λοιπόν η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του συλλόγου είναι το πρώτιστο αυτή τη στιγμή. Η αναστροφή του κλίματος,  γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι  ο Άρης τα τελευταία χρόνια κινείται σε ένα κλίμα δυσπιστίας , μιζέριας και  εσωστρέφειας . Επιτέλους να δοθεί η επανεκκίνηση σε αυτό το μεγάλο σύλλογο ή  αναγέννηση θα έλεγα εγώ και  βέβαια να διαφυλαχτεί η ενότητα και συσπείρωση του συλλόγου και των αμέτρητων φίλων του».

Εάν είναι η κατάλληλη στιγμή, τώρα που ο Άρης έφθασε τόσο χαμηλά να λυθούν τα προβλήματα του συλλόγου είπε:

«Είναι χρονίζοντα ζητήματα και παράλληλα  και οξυμένα. Έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι φίλαθλοι  του Άρη τα τελευταία χρόνια το όποιο έχει  μια αρνητική φόρτιση. Ωστόσο για μένα και για τους φίλους του Άρη μιας  που έχουμε φθάσει στα αδιέξοδα είναι  ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί; Είναι υπόθεση όλων μας η ενότητα του συλλόγου.

Το γεγονός ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε την  πραγματικότητα κατάματα. Τα πράγματα είναι τραγικά. Δεν λέω ότι έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Τα πράγματα όμως  είναι τραγικά και για  όσους τα βιώνουν από μέσα είναι ακόμα χειρότερα. Μοναδική φιλοδοξία μου είναι να βοηθήσω και να δώσω λύσεις στα χρόνια προβλήματα. Για όλους αποτελεί ένα στοίχημα για να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε στην επόμενη ημέρα του Άρη. Ενωμένοι πάνω από όλα».

Για το αν ρόλος του ΑΣ Άρη θα είναι εποπτικός:

«Θα είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στο λαό. Η αλήθεια είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι το  πιο λαοφιλές του συλλόγου και μοιραία τα μάτια στρέφονται σε αυτό . Ο ΑΣ έχει υπό την αιγίδα περί τα 20 αγωνιστικά τμήματα , αλλά αναμφίβολα το πρώτο θα είναι το ποδόσφαιρο. Ο κ. Γαλανός ζήτησε,   και νομίζω και δίκαια περιθώρια για  ελευθερία κινήσεων. Θέλει να έχει το  αυτοδιοίκητο και μείναμε όλοι σύμφωνοι γιατί  δεν μπορούμε να του βάλουμε προσχώματα και εμπόδια στο δρόμο που θέλει  να λειτουργήσει ο το ποδοσφαιρικό τμήμα. . Παράλληλα όμως εμείς ως θεματοφύλακας του συλλόγου θα έχουμε μια υψηλή εποπτεία. Η συνεργασία θα πάει καλά. Στόχος όλων μας είναι και του Γαλανού και του ΑΣ είναι  η ομάδα να φτάσει σύντομα εκεί που αξίζει».

Για την πληροφορία ότι δεν μπορεί να συστηθεί «ΤΑΠ»  τμήμα αμοιβομένων ποδοσφαιριστών και θα πρέπει το ποδοσφαιρικό τμήμα να λειτουργήσει υπό την σκέπη του ΑΣ Άρη τόνισε: 

«Πράγματι υπάρχει ένα θέμα  το  οποίο το προσεγγίζουν και οι δικηγόροι του Γαλανού. Είναι ένα θέμα πολύ χρονοβόρο. Μια διαδικασία που μπορεί να πάει και πάνω από δύο μήνες. Κατά τη προσέγγιση και άλλων νομικών  η σύσταση ΤΑΠ είναι αδύνατη και ατελέσφορη. Ήδη δύο νομικοί του συλλόγου είναι στην Αθήνα , και διεκδικούν να  ξεκινήσει ο ‘Άρης τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις δύο εβδομάδες αργότερα ».

Για την καθυστέρηση που υπήρξε στην ΠΑΕ: «Έχω γίνει αποδέκτης πολλών διαφορετικών  αγωνιωδών ερωτημάτων. Αν και ανέλαβα πριν από  δυόμιση νομίζω ότι είμαι χρόνια. Σε αυτό το διάστημα κληθήκαμε να δώσουμε λύσεις  σε χρόνια προβλήματα του ερασιτέχνη και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα της ΠΑΕ.  Στηρίξαμε τον Πάνο Στεφανίδη, που ήθελε χρόνο,  γιατί χειρίζονταν κάποιες προτάσεις χορηγίας . Δεν μπορούσα να του στερήσω  αυτή τη δυνατότητα και να δια κόψω τις επαφές του. Και όταν αυτές οι επαφές δεν τελεσφόρησαν είχαμε το αποτέλεσμα που ξέρουμε».

Για το βόλεϊ και αν υπάρχει κίνδυνος για τη χορηγία επειδή δεν έχει βγει διοίκηση: «Η αλήθεια είναι  ότι η χορηγία είναι κατοχυρωμένη, έχει υπογραφεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σύντομα θα πάρουμε την πρώτη από τις τρεις δόσεις. Όσο αφορά τη στελέχωση του ΤΑΠ προσπαθώ να επιλέξω τα πιο επίλεκτα στελέχη της αρειανής οικογένειας για να σηματοδοτήσουμε την επόμενη ημέρα. Εκεί υπάρχει μια δυσκολία.

Η πρώτη μας επιλογή εδώ και ένα περίπου μήνα  ήταν ο Μιχάλης Ζορπίδης , ένα καταξιωμένος επιχειρηματίας, μέλος  της μεγάλης  Αρειανής οικογένειας,  τον οποίο και  έχω πιέσει επανειλημμένα και επίμονα  για να δούμε εάν μπορεί να απεμπλακεί από το πλήθος δραστηριοτήτων που έχει.

Σήμερα θα κάνω και μία ακόμα συνάντηση μήπως και  τον πείσω. Έχει όλη τη διάθεση να βοηθήσει αλλά δεν είναι  σίγουρο ότι μπορεί να απεμπλακεί από τις υπόλοιπες δουλειές και  να αναλάβει την προεδρεία.

Από εκεί και πέρα έχουμε κάνει πρόταση στον Κώστα Χαριτωνίδη. Ο Κώστας είναι πρώτα  φίλος πάνω από 40 χρόνια,. Περίπου μαζί ξεκινήσαμε στον Άρη. Είναι η σημαία του βόλεϊ. Ξεκίνησε ως αθλητής,  υπήρξε προπονητής της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1997 . Θα ήταν η ιδανική λύση αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων για αυτό και αρνήθηκε ευγενικά. Θα είναι φυσικά δίπλα στο τμήμα και θα το στηρίξει όπως έχει κάνει από την αρχή. Μέχρι το βράδυ θα καταλήξουμε σε ένα διοικητικό σχήμα.

Για τις παραιτήσεις των μελών του ΑΣ:

«Θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις περιπτώσεις για έτσι φαίνεται ότι ήταν ομαδικές. Η περίπτωση του Όμηρου Φωτιάδη του αντιπροέδρου του ΑΣ  , που ήταν και προσωπική μου επιλογή ήταν ξεχωριστή. Ο Φωτιάδης  ενεπλάκη  για πρώτη φορά διοικητικά και με έχει δικαιώσει απόλυτα. Λάμπρυνε με την παρουσία του  το ψηφοδέλτιο. Ανέλαβε μεγάλο βάρος και με την ΠΑΕ και με την Κοινωνία Μελών, έκανε μια μεγάλη προσπάθεια και έχει εξουθενωθεί. Έχει προβλήματα υγείας. Ζήτησε να απαλλαγεί των καθηκόντων του. Η παραίτηση του δεν έγινε δεκτή ούτε από μένα ούτε από το δ.σ θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί για λίγο καιρό και μετά θα το συζητήσουμε.

Δεν υπάρχει καμία διάσταση ούτε με μένα ούτε με τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ.  Η παραίτηση του Κουράκου που δεν είναι νέα αλλά μετράει ενάμιση μήνα υποβλήθηκε γιατί είχαμε διαφορετικές  αντιλήψεις σε διάφορα θέματα».

Για το μνημόνιο συνεργασίας με τον κ.Γαλανό: «Θα είναι Ευαγγέλιο. Θα πρέπει να  τηρηθούν οι όροι συνεργασίας  για να έχουμε μια κρυστάλλινη συνεργασία. Θα  προβλεφτεί  όρος στην περίπτωση που ο Άρης ανέβει και όλα κυλήσουν  ομαλά ο κ.Γαλανός να έχει προτεραιότητα».

 

Τέλος,  ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη Χάρης ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα ενότητας στον αρειανό  κόσμο. «Όλοι εμείς οφείλουμε ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε να συμπαρασταθούμε σε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις , χωρίς γκρίνια και μεμψιμοιρίες να σταθούμε με ενθουσιασμό και αγωνιστικό παλμό αλλά και πίστη στην τελική επικράτηση της αγαπημένης μας ομάδας , και να ενισχύουμε την προσπάθεια στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε όπως μόνο οι φίλαθλοι του Άρη γνωρίζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο».

To Top