Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Χατζηβρέττας, Δοξάκης τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αρειανού αθλητή Δημήτρη Οικονομίδη (photos)

Ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας «Φωτιές 2012» (23 Δεκεμβρίου) ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Αριστοτέλης» και ο Αθλητικός Σύλλογος Φλώρινας «Αμύντας Σκοπιάς» πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν έναν φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα, για να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή Δημήτρη Οικονομίδη, που έφυγε από την ζωή πριν λίγους μήνες και είχε έντονη αθλητική δραστηριότητα στους δύο συλλόγους.

Προσκεκλημένοι του φιλικού αυτού αγώνα ήταν μεγάλα ονόματα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, αφού παραβρέθηκαν και αγωνίστηκαν οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Νίκος Χατζηβρέτας, Σάββας Ηλιάδης, Γιώργος Δοξάκης, Σπύρος Κέκελης και ο Φλωρινιώτης Φοίβος Γυμνόπουλος. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας τον κιτρινόμαυρο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, τον οποίο υποστήριζε ο αδικοχαμένος αθλητής.

Οι άνθρωποι που μόχθησαν για αυτή την εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Αμύντα Σκοπιάς, Σάββας Κουγιουμτζόγλου, μαζί με τον προπονητή του Αριστοτέλη, Παντελή Μαυρουδίου. Η εκδήλωσε ξεκίνησε με ένα συγκινητικό βίντεο προς τιμή του Δημήτρη Οικονομίδη και ακολούθησαν κάποιες ειδικές τιμητικές πλακέτες, προς τον πατέρα του εκλιπόντος, από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, τον Γιώργο Δοξάκη και τον Χάρη Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η φιλική αναμέτρηση του Αμύντα Σκοπιάς με τον Αριστοτέλη Φλώρινας, με τους guest star της βραδιάς να μοιράζονται στις δύο ομάδες της Φλώρινας, επιβραβεύοντας με πλούσιο θέαμα τους περισσότερους από 600 θεατές που κατέκλεισαν το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Χατζηβρέτας και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έδειξαν περίσσιο πάθος και με εντυπωσιακά καρφώματα, ξεσήκωσαν αρκετές φορές τον κόσμο, ενώ ο Σάββας Ηλιάδης έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του σκοραρίσματος. Ο Φοίβος Γυμνόπουλος ήταν αυτός που έδινε ένα ξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι, ενώ ο Σπύρος Κέκελης, με την εμπειρία του καθοδηγούσε την ομάδα του Αριστοτέλη.

Για την ιστορία, η ομάδα του Αριστοτέλη Φλώρινας επικράτησε με  86-84 του Αμύντα Σκοπιάς, με τους ανθρώπους της Φλώρινας να υπόσχονται στο μέλλον να καθιερωθεί ένα τουρνουά καλαθοσφαίρισης προς τιμή του Δημήτρη Οικονομίδη.

To Top