ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Παπαγεωργίου: “Μια χρυσή σελίδα στο μεγάλο βιβλίο του Αυτοκράτορα”

Ο Χάρης Παπαγεωργίου έχει συμπληρώσει πέντε δεκαετίες συνεχούς προσφοράς στον Άρη, συνδέοντας διαφορετικές εποχές της τεράστιας ιστορίας του μπασκετικού τμήματος. Ξεκίνησε ως αθλητής, στη συνέχεια ως τιμ μάνατζερ και τα τελευταία χρόνια, ως πρόεδρος στη δυσκολότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας μπάσκετ. Έχει βάλει πλάτη πολλές φορές για την ομάδα, κάνοντας πράγματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι έχει πολύπλευρη προσφορά και συνεισφορά στους “κίτρινους”. 

Ο σημερινός πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης ήταν μέλος εκείνης της ομάδας, που κατέκτησε μεταξύ άλλων και το Σούπερ Καπ του 1986 και διαδραμάτισε κομβικό ρόλο για την πετυχημένη διοργάνωση της χθεσινής εκδήλωσης για την ανάρτηση του 22ου τίτλου της ομάδας στην …κορυφή του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο “χρυσοδάκτυλος” του ελληνικού μπάσκετ επεσήμανε αρχικά:    

“Είναι ένας τίτλος που κατακτήθηκε εντός των αγωνιστικών χώρων το 1986, πριν 37 σχεδόν χρόνια και για ανεξήγητους λόγους δεν είχε αποδοθεί, όπως έπρεπε στον σύλλογο. Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ αποφάσισε να τιμήσει τον Άρη, με την αναγνώριση του τροπαίου και ήταν ιδιαίτερη χαρά μου να δω τους παλιούς μου συμπαίκτες, φυσικά τον Νίκο Γκάλη, με τον όποιο είμαστε εξαιρετικοί φίλοι. Ήταν πολύ συγκινητικές στιγμές, αυτές που ζήσαμε. Αφιερώσαμε το Κύπελλο στον κόσμο, ο οποίος είναι πάντοτε κοντά μας και νομίζω ότι αξίζει και ιδιαίτερη μνεία στον Γιάννη Ιωαννίδη, τον οποίο όλοι σκεφτόμαστε αυτές τις δύσκολες στιγμές”. 

Ο Χάρης Παπαγεωργίου αποκάλυψε και τον λόγο για τον οποίο δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια του Σούπερ Καπ με τον Παναθηναϊκό. “Ήμουν μέλος εκείνης της ομάδας, όμως από τις αρχές Αυγούστου του 1986 βρισκόμουν στο Ναύπλιο για να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις κι όπως θα γνωρίζουν οι παλιότεροι, εκείνη την εποχή αν δεν είχες επιτελέσει το καθήκον σου, να κάνεις τη βασική εκπαίδευση, δεν μπορούσες να βγεις από το στρατόπεδο. Έτσι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τότε διοίκησης, δεν κατέστη δυνατό να είμαι σε αυτά τα δύο παιχνίδια, ωστόσο, ως μέλος της ομάδας, χάρηκα κι εγώ για την κατάκτηση αυτού του τροπαίου”.

Καταλήγοντας, ο εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του Άρη, υπογράμμισε: “Αυτή η ομάδα του ’86 είναι ένας μεγάλος κρίκος στην αλυσίδα, μια χρυσή σελίδα στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου”. 

To Top