Παπαγεωργίου-Παραμανίδης: Από “μπόμπερ” στα… παρκέ, ξανά μαζί στον αγώνα επιβίωσης του Ερασιτέχνη

Υπήρξαν συμπαίκτες για πολλά χρόνια και κατάφεραν μέσα από την άψογη συνεργασία τους στα παρκέ του Αλεξανδρείου να χαρίσουν μπασκετικές στιγμές αλησμόνητες στην ιστορία του Άρη.

Πλέον, οι Χάρης Παπαγεωργίου και Βασίλης Παραμανίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα κοινό σκοπό. Την “αναγέννηση” του Ερασιτέχνη Άρη. Με μπροστάση τον Χάρη Παπαγεωργίου και γενικό αρχηγό τον Βασίλη Παραμανίδη είναι γεγονός ότι η “μητέρα” του συλλόγου αλλάζει σελίδα και φιλοδοξεί με ανθρώπους μέσα από τα σπλάχνα της να “ορθοποδήσει” οικονομικά κα διοικητικά.

Με αφορμή την κοινή πορεία που θα χαράξουν πλέον οι δύο ιστορικές μορφές του μπασκετικού Άρη το PRESSARIS κάνει μία αναδρομή στον… χρόνο και σας παρουσιάζει τα κατορθώματα των δύο ανδρών, ευελπιστώντας και σε ανάλογα αποτελέσματα στο μέλλον.

Το -πλέον- σημαντικό πρωτάθλημα

Το 1979 αποτέλεσαν αμφότεροι “στυλοβάτες” της κατάκτησης του δεύτερου πρωταθλήματος Ελλάδος στην ιστορία του συλλόγου. Διάκριση ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς επιτεύχθηκε 49 χρόνια μετά την πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος (1930). Ίσως το σημαντικότερο -κατά πολλούς- τρόπαιο στην ιστορία των “κιτρίνων”, καθώς χάρη σε αυτό πείστηκε να συμφωνήσει με τον Άρη, ο άνθρωπος που άλλαξε άρδην το αθλητικό υπόβαθρο του συλλόγου, ο Νίκος Γκάλης, που μέχρι τότε αγνοούσε τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα.

Με τον Απόστολο Γεωργιάδη να ηγείται από την θέση του προέδρου και με “αρχιτέκτονα” της επιτυχίας τον Γιάννη Ιωαννίδη ο Άρης των Παπαγεωργίου και Παραμανίδη τερμάτισε στην πρώτη θέση με 24 νίκες και μόλις 2 ήττες.

Μαζί για τελευταία φορά

Τέσσερα χρόνια μετά και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η διοίκηση του Βαγγέλη Μελισσάρη -αυτή τη φορά- επαναλαμβάνει των προ ετών θρίαμβο χάρη στις μεταγραφικές της κινήσεις. Ένας σοβαρότατος τραυματισμός του Χάρη Παπαγεωργίου στον αχίλλειο τένοντα δεν του επέτρεψε να είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Μπορεί ποτέ να μην θύμισε τον προ ετών δεινό σκόρερ του Άρη, ωστόσο είχε μεγάλη συμμετοχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 1982-83. Παρέα με τους Παραμανίδη, Νίκο Γκάλη αλλά και τον Παναγιώτη Γιαννάκη δημιούργησαν ένα κράμα ανίκητο για τα δεδομένα της εποχής εκείνης στον ελληνικό χώρο.

Όταν χώρισαν οι δρόμοι

Οι δρόμοι τους χώρισαν την επόμενη χρονιά και σε αθλητικό επίπεδο δεν ξαναέσμιξαν ποτέ. Ο Χάρης Παπαγεωργίου αποχώρησε από τον Άρη με προορισμό τον Φαίακα Κέρκυρας με τον Παραμανίδη να συνεχίζει και να πανηγυρίζει το νταμπλ της περιόδου 1985-86. Την επόμενη χρονιά ο Χάρης Παπαγεωργίου επιστρέφει στον Άρη μετά την διετή απουσία του, με την μόνη διαφορά ότι από τον σύλλογο έλειπε πλέον ο Βασίλης Παραμανίδης.

Τριανταέννα χρόνια μετά οι δύο τους ξανασμίγουν και φιλοδοξούν τα ονόματα τους να παραμείνουν ανεξίτηλα στην ιστορία του συλλόγου αυτή τη φορά από διαφορετικό πόστο.

 

To Top