ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαγεωργίου στο PRESSARIS: “Τεράστιο μέγεθος, η απώλεια του σηματοδοτεί το τέλος ολόκληρης εποχής”

Ο Χάρης Παπαγεωργίου είχε μια ξεχωριστή σχέση με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ήταν αυτός, που τον υποδέχθηκε στον Άρη στις αρχές της δεκαετίας του ’70, υπήρξαν συμπαίκτες, τον είχε προπονητή και συνεργάστηκαν και την εποχή της Αυτοκρατορίας, με τον σημερινό πρόεδρο της ΚΑΕ να εκτελεί εκείνα τα χρόνια χρέη team manager.  

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε ένας συνοδοιπόρος για πάνω από 50 χρόνια. Είχαμε μία κοινή διαδρομή. Ήταν ο άνθρωπος, που με υποδέχθηκε στον Άρη, μαζί με τον «Πατριάρχη» του μπάσκετ, τον Ανέστη Πεταλίδη, ως φέρελπι νεαρό. Είχαμε μια κοινή πορεία ως συμπαίκτες όλη τη δεκαετία του ‘70, κορυφαία στιγμή της οποίας υπήρξε η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος το 1979. Ο Γιάννης ήταν ο προπονητής της ομάδας κι εγώ αθλητής του συλλόγου», επεσήμανε αρχικά, μιλώντας στο PRESSARIS ο εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία των κιτρινόμαυρων και συμπλήρωσε:

«Μιλάμε για ένα τεράστιο μέγεθος. Ο Γιάννης αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αθλητισμό και στο μπάσκετ. Ήταν μια τεράστια φυσιογνωμία, ένας επιδραστικός άνθρωπος, ένας άνθρωπος, που έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, με χρυσά γράμματα. Η απώλειά του είναι πάρα πολύ μεγάλη και σηματοδοτεί το τέλος μίας ολόκληρης εποχής».

To Top