Παπαγεωργίου στο PRESSARIS: «Το συμβόλαιο τιμής με τον Άρη»

Με γραπτή του τοποθέτηση στο PRESSARIS ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, περιγράφει τις σχέσεις του και το κατά κάποιο τρόπο συμβόλαιό του με τον Άρη, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για οικονομική και διοικητική εξυγίανση και για το όραμά του που είναι ο ρόλος του Άρη να είναι πρωταγωνιστικός, με νέες διακρίσεις.

Αναλυτικά:

«Αγαπητά μέλη του ΑΣ ΑΡΗΣ, φίλες και φίλοι,

Πριν αρκετά χρόνια με δέος και συγκίνηση, παιδί 18 ετών, πέρασα το κατώφλι ενός από τους μεγαλύτερους ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους και έγινα μέλος της μεγάλης  αυτής οικογένειας που λέγεται ΑΡΗΣ. Μιας οικογένειας με ένδοξη ιστορία και τεράστια κοινωνική προσφορά.

Είχα την ευτυχία ν΄ αγωνιστώ γαλουχούμενος από τις ιδέες, τις αξίες και την παράδοση του μεγάλου αυτού σωματείου, του  οποίου ο ελληνικός χαρακτήρας τονίζεται από τη πρώτη στιγμή, με την επιλογή ίδρυσης του την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στρατευτήκαμε, μοχθήσαμε, παλέψαμε, εξαντλήσαμε τα όριά μας, οι συναθλητές μου κι εγώ, αλλά καταφέραμε να κάνουμε τον ΑΡΗ,  το πρώτο ελληνικό σωματείο, που ιδρύθηκε μετά την απελευθέρωση της πόλης, να γνωρίσει στιγμές δόξας.

Σήμερα η κοινωνία μας περνά μια βαθιά κρίση από την οποία κανείς και τίποτα δεν έμειναν ανεπηρέαστοι. Κρίση αξιών, οικονομική, αναζήτησης και προσδιορισμού νέας πορείας χωρίς να χαθεί η ταυτότητα.

Ο ΑΡΗΣ  εισέπραξε και αυτός το μερίδιο του, με αποτέλεσμα σήμερα αυτή η μεγάλη ομάδα με την ένδοξη ιστορία να διανύει την πιο δύσκολη στιγμή της διαδρομής του. Αυτή  λοιπόν τη δύσκολη στιγμή μια ομάδα υπηρετών – θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο αναφερόμενος στην ακούραστη προσφορά τους – μια ομάδα Αρειανών μου ζήτησε να ηγηθώ μιας προσπάθειας με στόχο την επαναφορά του σωματείου στη πρώτη θέση, εκεί που αξίζει και πρέπει να είναι.

Θεωρώ ότι αυτή η πρόταση είναι μεγάλη τιμή για μένα! Μου δίνεται η ευκαιρία ν ανταποδώσω στην οικογένεια μου αυτό που της οφείλω! Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα και σεβόμενος την ιστορία μου και τις αρχές μου, έρχομαι να λειτουργήσω διασφαλίζοντας την ενότητα και τη συσπείρωση μακριά από μικροκομματισμούς  και φατρίες.

Ο ηθικός μου κώδικας και οι αξίες μου είναι αδιαπραγμάτευτοι. Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν αρνήθηκα ποτέ τη βοήθεια μου και ότι πάντα ήμουν εδώ και στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Έρχομαι σαν θεματοφύλακας  με νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά αλλά κυρίως έρχομαι με όραμα.

Η πορεία μου, η ιστορία μου και η μέχρι τώρα ανιδιοτελής προσφορά μου αποδεικνύει εκ των προτέρων, ότι έρχομαι εδώ χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες. Η μοναδική φιλοδοξία που έχω είναι να δω τον ΑΡΗ εκεί που του αξίζει, δηλαδή ψηλά!

Στόχος μου η οικονομική και διοικητική εξυγίανση κάνοντας επανεκκίνηση με μετρημένες κινήσεις, φθάνοντας στην ουσία των προβλημάτων και δίνοντας δυναμικές λύσεις, ώστε η να προχωρήσουμε και να χτυπήσουμε νέα ρεκόρ. ΄Οραμα μου ο ρόλος του ΑΡΗ να είναι πρωταγωνιστικός, με νέες διακρίσεις  αποτελώντας ένα μοντέλο πρότυπο για τα υπόλοιπα σωματεία.

Τα 100 χρόνια και η αρχή της δεύτερης εκατονταετηρίδας πρέπει να είναι για τον ΑΡΗ ένα εφαλτήριο για καινούριες επιτυχημένες δράσεις. Πρέπει να γίνουμε ξανά πρώτοι ανάμεσα στους πρώτους, ενωμένοι, όλοι μαζί, γιατί όλοι έχουμε να προσφέρουμε ο καθένας από το δικό του χώρο. Όλοι είμαστε εδώ, όλοι καταθέτουμε την άποψη μας κανείς δεν αποκλείεται ,γιατί όλοι αγωνιζόμαστε με μία επιθυμία, την κατάκτηση της κορυφής .

Το παρελθόν μας δεσμεύει, το μέλλον μας καθοδηγεί. Ας σταθούμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων και ας συνεχίσουμε μαζί να γράφουμε τις σελίδες της ιστορίες του ΑΡΗ  με χρυσά πάλι γράμματα».

To Top